Noul sistem complet din sticlă GEALAN-KUBUS

Prezența GEALAN la târgul FENSTERBAU FRONTALE 2016 stă sub motto-ul „Inovația ca sistem“. Noutatea absolută o reprezintă sistemul complet din sticlă GEALAN-KUBUS®, care, datorită suprafețelor vizibile minime, atât la interior cât și la exterior, asigură un procent maxim de sticlă pentru ferestre și uși de balcon.

Noul sistem de profile, prevăzut cu cercevea complet ascunsă sprijină un design nou al clădirilor, cu aspect integral de sticlă, facilitează pătrunderea luminii și deschide clienților GEALAN accesul pe un segment complet nou de produse. Pe lângă o mostră supradimensionată și exponate unicat, ȋn cadrul târgului se pot vedea particularitățile sistemului GEALAN-KUBUS®. Alte puncte de interes din expoziția GEALAN de la târgul Fensterbau Frontale din Nürnberg sunt platformele-sistem, complet echipate, S 9000, cu soluții specifice cerințelor din diverse țări şi completarea tehnologiei acrylcolor cu nuanțe noi. 

Sistemul complet din sticlă GEALAN-KUBUS®

Pentru proiectanții GEALAN, cerințele noului sistem complet de sticlă au însemnat proiectarea unui sistem de profile cu următoarele criterii: mai multă sticlă, mai multă lumină, mai puține cadre de toc, un limbaj clar al formelor, clasic și cu stil, cea mai bună izolație termică, suprafețe inovatoare și elemente adecvate pentru construcții colorate, mai înalte. Rezultatul activităților de proiectare a fost sistemul de ferestre și uși pentru balcoane, GEALAN-KUBUS®, cu cerceveaua ferestrei complet ascunsă. Astfel, GEALAN a transferat caracteristicile de design din zona ferestrelor de lemn și de aluminiu într-un sistem modern de tâmplărie PVC, orientat spre design, cu toate avantajele acestui material pentru ferestre.

Noul sistem, prin optica sa modernă face posibilă construcția elementelor cu suprafață maximală de geam pe partea interioară, acest lucru fiind posibil prin cerceveaua de fereastră complet ascunsă. Deosebită în acest sistem este soluția de ștulp cu o lățime totală vizibilă de 100 mm, asociată cu o statică excepțională. Astfel, ștulpul și părțile laterale ale tocului au aceeași lățime vizibilă, ceea ce subliniază forma GEALAN-KUBUS®. Sistemul deschide clienților GEALAN noi perspective, respectiv segmente de producție, oferind ȋn viitor elemente care nu au putut fi acoperite cu vechile sisteme de profile din PVC.

Platforma sistemului S 9000, complet echipată

În octombrie 2015, GEALAN a completat sistemul S 9000 cu ușa glisantă cu ridicare, disponibilă cu suprafața acrylcolor. Sistemul complet S 9000 formează platforma ideală pentru construcția de ferestre, uși de balcon, uși de intrare și uși glisante cu ridicare moderne. Sistemul combinat, cu adâncime de construcție de 82,5 mm și cu 3 garnituri, reunește avantajele și caracteristicile garniturilor de etanșare mediene și de contact, putând fi utilizat atât pentru construcții noi, cât și pentru renovări. „Vârful de lance” al  sistemului S 9000 îl reprezintă combinația unică de profile GEALAN-FUTURA®. Ea reuneşte inovațiile GEALAN precum Vitrajul Static Uscat – GEALAN STV® (Safe Technology), Izolarea Intensivă Integrată – GEALAN IKD® (Warm Technology) și tehnologia specială pentru suprafețe colorate – Acrylcolor. GEALAN-FUTURA®, cu profile standard și armături standard din oțel de 2 mm, face posibilă construcția de elemente de ferestre pentru case pasive, chiar şi ȋn varianta colorată, conform Directivei  ift WA-15/2. De asemenea, elementele GEALAN-FUTURA® ating clasa RC2 de securitate anti-efracție și permit construcția de elemente mai înalte.

În premieră la FENSTERBAU FRONTALE va fi prezentată dezvoltarea sistemului în jurul unui nou profil de cercevea de fereastră cu mono-ștulp, care va fi disponibil din 2016 pe alb, diverse folii decor lemn și acrylcolor. Focusul în proiectarea acestor profile s-a făcut pe suprafețe vizibile deosebit de înguste, disponibile în sistemul standard. Ca atracție este împărțirea secțiunii de ștulp, la care prin principiul mono-ștulp se atinge o lățime vizibilă de 106 mm cu un sistem standard. Deși concentrarea s-a făcut pe „vederi înguste”, nu au existat compromisuri în ceea ce privește statica. Astfel că se utilizează unitar la cercevea și la profilul de mono-ștulp o armătură care, datorită caracteristicilor sale statice, permite înălțimi de până la 2,30 m ale elementelor albe şi respectiv 2,20 m pentru profilele colorate, ȋn timp ce, ȋn combinație cu tehnica STV® (Safe Technology), elementele albe ajung până la 2,50 m, iar cele colorate până la 2,40 m.

Clienții și toți cei interesați pot vedea la târg sistemul S 9000 în toată diversitatea sa la standul nr. 103, din hala 5 și se pot convinge de soluțiile inteligente pentru ferestre, uși de balcon și uși de intrare moderne.  

Sistemul S 9000 pentru piața din Italia

Pentru piața din Italia sunt disponibile două noi tocuri de renovare. Ambele sunt disponibile conform principiului de bază al sistemului combinat S9000, atât cu garnitură mediană, cât și de contact. O altă completare a programului de producție în sistemul S9000, pentru Italia este un nou profil de cercevea cu 6 camere şi cu design care urmărește suprafața, ceea ce face posibilă o diferențiere față de elementele ferestrelor standard.

Sistemul S 9000 pentru piața olandeză

Următorul pas important în construcția platformei de sistem S 9000 este orientat în direcția Olandei. În anii care urmează, GEALAN extinde în două etape sistemul S 9000 în jurul unui program complet, specific geometriilor profilelor olandeze. Acesta cuprinde profile specifice de toc, soluții speciale pentru o adâncime de montaj de 82,5 mm, soluții pentru deschideri alternative și soluții de profile pentru realizarea aspectului de lemn, atât de iubit în Olanda.

La FENSTERBAU FRONTALE, GEALAN prezintă primul element al sistemului NL (olandez), nou, proiectat pe baza S 9000. Acesta este realizat în varianta etanșării cu garnitură mediană cu termoizolație de top și combinată cu suprafața premium Acrylcolor. Astfel, GEALAN face pasul în transpunerea sistemului S9000 în Olanda și oferă clienților săi olandezi un sistem modern de profile specifice, cu valori excepționale de izolare termică. 

Tehnologia Acrylcolor

Un punct de atracție pentru GEALAN ȋn cadrul târgului FENSTERBAU FRONTALE 2016 îl reprezintă tehnologia Acrylcolor, experimentată de peste 35 ani. Pe lângă faptul că o mare parte a exponatelor prezentate sunt realizate cu această tehnologie, ȋn cadrul târgului se fac prezentări live, care explică vizitatorilor calitățile și avantajele acestei tehnologii.

Elementul central al prezentării îl constituie noile nuanțe Acrylcolor în gama de negru și metalic, pe care GEALAN le va prezenta în premieră la târg, celor interesați, clienților și arhitecților.

Profilele cu suprafața specială Acrylcolor sunt extrem de rezistente la influențe externe: garantează menținerea culorii, rezistența la zgârieturi, reflexia ridicată, rezistența la intemperii şi, în plus, sunt ușor de întreținut, nu necesită reparații și sunt 100% reciclabile.

Studiu de proiectare pentru soluția pragului de 0 mm

În general, în cazul construcțiilor care găzduiesc mai multe generații, accesibilitatea devine din ce în ce mai importantă și impune cerințe pentru soluții de trecere, pe cât posibil fără praguri la elementele înalte. În acest moment, GEALAN prezintă un studiu de proiectare, care oferă o trecere cu prag de 0 mm între interior și exterior pentru ușile de balcon și cele de intrare.

Soluții pentru piețele specifice diverselor țări

Pe lângă noutăți, programul de la târg este completat cu soluții testate, din programul GEALAN.  Printre acestea se numără:

– Elemente din familia sistemului S 8000 IQ cu adâncime de construcție de 74 mm. Împreună cu tehnica de lipire STV® (Safe Technology), ele formează baza pentru construcția ferestrelor cu geamuri de 46 mm, respectiv 48 mm grosime și totodată, baza pentru diverse soluții naționale specifice în Franța și Țările de Jos.

– Special pentru Franța se prezintă o construcție de prag, care îndeplinește cel mai bine standardele franceze specifice în ceea ce privește etanșarea în zonele de legătură la corpurile de construcții.

– Sistemul glisant de 74 mm pentru Europa sudică și Africa de Nord.

– Și în sfârșit, dar nu în cele din urmă, sunt prezentate sistemele clasice cu garnitură mediană S 7000 IQ și S 7000 IQ plus în cadrul unui element combinat, de toc de 74 mm și cercevea de 82,5 mm.

La standul GEALAN 103 din hala 5 de la târgul FENSTERBAU FRONTALE, clienții și toți cei interesați se pot convinge de multitudinea de inovații din sistemul GEALAN, dar şi de produsele performante ale companiei. Toate acestea sunt completate de un spectru larg de servicii profesioniste, oferite de centrele GEALAN și biroul tehnic.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...