All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

-PUBLICITATE-

Nouă spitale din țară primesc 124 milioane lei pentru combaterea Covid-19

Ministerul Fondurilor Europene a semnat 11 contracte de finanţare, în valoare de 124 milioane lei, pentru a sprijini spitalele şi centrele sociale în combaterea pandemiei SARS-CoV-2.

Cel mai mare contract, cu o valoare de 30,89 milioane lei, a fost semnat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

Prin intermediul proiectului finanţat în cadrul POIM, spitalul va achiziţiona aparatură şi dispozitive/echipamente medicale pentru tratarea bolnavilor şi va putea preveni răspândirea virusul SARS-CoV-2.

Un proiect în valoare de 25,74 milioane lei va asigura fondurile necesare pentru Spitalul Târgu Cărbuneşti din Gorj.

Astfel, unitatea sanitară va fi dotată cu echipamente medicale şi de protecţie, dezinfectanţi.

Tot pentru asigurarea unui răspuns prompt şi eficient la criza actuală a fost semnat şi contractul de finanţare care va sprijini activitatea Spitalului Orăşenesc Rupea din Braşov, în valoare de 15,14 milioane lei.

Alte două contracte, în valoare de aproximativ 12 milioane lei fiecare, vor sprijini activitatea Spitalului Municipal Olteniţa din judeţul Călăraşi, respectiv a Spitalului Orăşenesc Huedin din judeţul Cluj.

Proiectele vor asigura finanţarea echipamentelor medicale şi de protecţie necesare pentru tratamentul bolnavilor, dar şi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

O sumă de 10,98 milioane lei va permite consolidarea capacităţii Spitalului Municipal Săcele, judeţul Braşov, de a gestiona actuala criză sanitară.

Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” din judeţul Cluj, beneficiază de fonduri în valoare de 8,96 milioane lei.

Finanţarea va permite dotarea Institutului cu echipamentele de care are nevoie pentru a preveni răspândirea virusului şi tratamentul bolnavilor.

Un alt proiect în valoare de 2,70 milioane lei, implementat de UAT Oraşul Siret din judeţul Suceava va asigura creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare la nivelul spitalului din localitate.

Acesta va fi dotat cu echipamente/ dispozitive şi aparatura medicală necesare pentru tratamentul pacienţilor.

La final, pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Beclean din judeţul Bistriţa Năsăud s-a acordat o finanţare de 829.900 lei.

- PUBLICITATE -

TREBUIE SĂ CITEȘTI