O noua fabrica la Slatina

.

Comtech Co, principalul distribuitor de ţevi din oţel, deţinut de omul de afaceri Constantin Goanţă, a investit 5 milioane de euro într-o fabrică de izolare cu polietilenă astfel de produse, la Slatina, producţia fiind demarată începând cu această lună.

 

„La finele anului 2010 am luat decizia de a investi în propria fabrică de izolare cu polietilenă a ţevilor pentru transport petrol şi gaze, deoarece costurile de transport pentru efectuarea acestei operaţiuni de la alte fabrici din Europa era mare. Construcţia efectivă a unităţii de producţie fost demarată în august 2011, urmând ca în noiembrie 2012 să livrăm primele produse”, a declarat Constantin Goanţă.

 

Potrivit afirmaţiilor sale, 65% din investiţia realizată la Slatina a provenit din fonduri proprii, în timp ce 35% a fost asigurată prin credite bancare.

 

„Din investiţia totală de 5 milioane de euro, 3 milioane de euro au fost absorbite de utilajele de producţie, în timp ce 2 milioane de euro de construcţia efectivă a fabricii”, a mai spus Constantin Goanţă.

 

Acesta a adăugat că noua unitate de producţie reprezintă o investiţie brownfield, 20% din clădirile şi spaţiile de depozitare fiind deja existente şi beneficiind doar de modernizări.

 

Fabrica din Slatina este amplasată pe un teren de 23.000 de metri pătraţi, din care hala de producţie ocupă 4.500 de metri pătraţi, spaţiile de depozitare – 6.000 de metri pătraţi, iar platformele betonate pentru depozitare, o altă suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi.

 

În ceea ce priveşte capacitatea de producţie, Constantin Goanţă a subliniat că aceasta va fi de 30.000 de tone de ţeavă de oţel, izolată cu polietilenă, anual.

 

Afaceri în creştere cu 20% odată cu deschiderea fabricii

 

Noua unitate de producţie va avea un impact pozitiv în business-ul Comtech Co, urmând ca în 2013 cifra de afaceri a companiei să ajungă la aproximativ 32,5 milioane de euro.

 

“Pentru acest an prognozăm un business de 27 de milioane de euro, iar deschiderea fabricii va aduce o creştere de 20% a afacerilor anul viitor. În plus, în 2013 estimăm şi o majorare a profitabilităţii la peste 12%, mizând în acelaşi timp pe o recuperare a investiţiei în maxim 5 ani”, a mai spus Constantin Goanţă, adăugând că, în 2011, business-ul companiei a fost de 24 de milioane de euro.

 

Conform declaraţiilor sale, o parte din producţia noii fabrici din Slatina va ajunge la export, începând din 2013, în Europa, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii. De asemenea, aceasta va presta şi servicii de “coating” pentru producătorii români de ţevi din oţel.

 

Referitor la numărul angajaţilor din unitatea de producţie, Goanţă a subliniat că, prin această investiţie, vor fi create 20 de noi locuri de muncă.

 

Livrări către industria de petrol şi gaze, construcţii de maşini şi energetică

 

Noua unitate va prelucra ţevi conductă pentru transportul de petrol şi gaze. Comtech Co va continua să distribuie produse atât achiziţionate din România, în proporţie de 65%, cât şi importate, 35%.

 

“În acest moment, 40% din livrările companiei sunt efectuate către industria de petrol şi gaze, 20% către industria construcţiilor de maşini, 10% către cea energetică, restul adresându-se altor sectoare”, a mai spus Constantin Goanţă.

 

Privind volumul de vânzări, în 2011 compania a livrat 20.000 de tone de ţevi din oţel, pentru ca în acest an să ajungă la 23.000 de tone.

 

O piaţă de 100 de milioane de euro

 

În ceea ce priveşte piaţa de distribuţie de ţevi din oţel fără sudură, acoperită în proporţie de peste o treime de Comtech Co şi de Comgaz SA Ploieşti, unde Comtech Co deţine 80% din acţiuni, Constantin Goanţă estimează că aceasta va avea o valoare de circa 100 de milioane de euro în acest an.

 

Referitor la volum, piaţa va stagna la aproximativ 80.000 de tone în acest an.

- Publicitate -

Ultimele

Octombrie a fost cea mai bună lună din acest an pentru piața imobiliară din România

Octombrie a fost de departe cea mai bună lună din acest an pentru piața imobiliară din România din punctul...