Norofert, investiție de 4,5 milioane lei într-o nouă linie de producție

Noua linie, care cântărește peste 70 de tone, are 40 de motoare și ocupă un spațiu de 1.400 mp va va produce îngrășăminte de sol

Norofert anunță punerea în funcțiune a unei linii de producție de mare capacitate pentru îngrășăminte de sol, la facilitatea de producție de la Filipeștii de Pădure, Prahova.

Linia a costat aproximativ 4,5 milioane lei, sumă finanțată cu o parte din fondurile atrase în majorarea de capital din 2021, capital propriu și împrumuturi bancare.

Noua linie, care cântărește peste 70 de tone, are 40 de motoare și ocupă un spațiu de 1.400 mp va va produce îngrășăminte de sol.

Instalarea și punerea acesteia în funcțiune a durat 4 luni, și a presupus trasarea și turnarea a 12 fundații independente din beton armat, asamblarea a 10 grupuri de mașinării care compun linia cu o capacitate de producție de maxim 240 tone / 24 ore.

Îngrășămintele de sol vor fi produse sub formă granulată solidă, cu dimensiuni între 3 și 5 mm pentru a fi ușor răspândite pe câmp.

Ambalajele în care vor fi comercializate vor varia de la saci de 40 kg pentru gama hobby și până la saci de 1.000 kg pentru fermele mari organice.

Norofert va comercializa producția de pe noua linie pe piața internă, dar și externă, compania având deja încheiat un acord de distribuție exclusivă cu o companie din Republica Moldova.

În urma acestei investiții, Norofert devine cel mai mare producător de îngrășăminte organice de sol din România.

Acțiunile Norofert Group sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu 3 martie 2020 și se tranzacționează sub simbolul NRF.

Compania are o capitalizare de piață de peste 133 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile NRF sunt incluse în indicele BET-AeRO.

CITEȘTE ȘI: Stocul de spații industriale moderne din țară a ajuns la 5,2 milioane mp

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...