Nord Natural, primul food hub cu produse tradiționale din Bucovina

Produsele agro-alimentare bucovinene sunt mai aproape de consumatori, începând cu data de 1 martie. Fundația „Open Fields” a demarat Nord Natural – un proiect de tip „food hub” cu scopul de a crea o punte între micii agricultori, procesatorii locali și consumatori în spiritul comerțului echitabil și al unei alimentații sănătoase. 

Micii furnizori implicați în proiect sunt încurajați să păstreze ingredientele, rețetele și modul de producție tradițional. În plus, fiecare artizan aduce cu sine o poveste, despre tradiții, gastronomie și mod de a trăi.

În cadrul proiectului a fost înființat și un magazin online, unde pot fi plasate comenzi ale produselor promovate de echipa Nord Natural. Plata va putea fi făcută prin transfer bancar sau ramburs iar în câteva zile va fi activat modulul pentru plata cu cardul.

Food hub sau Centru de integrare pe piață a produselor locale

În regiunea de nord-est a României, la fel ca și în alte multe zone din ţară şi din lume, micii producători din domeniul agro-alimentar se confruntă cu o lipsă a pieţei de desfacere. În același timp, potenţialii consumatori de produse agro-alimentare tradiţionale, locale şi sănătoase nu au acces la acestea. Fundația „Open Fields” și-a propus să conecteze micii meșteșugari locali cu oamenii care doresc atât o experiență culinară inedită, cât și o alimentație sănătoasă, prin înființarea unui food hub.

Astfel, proiectul derulat de Fundația „Open Fields” prin Nord Natural Hub identifică micii artizani din zona de nord-est a României, care folosesc materii prime din regiunea în care trăiesc și folosesc rețete și tehnologii străvechi și îi susține, promovându-le produsele prin canalele de piață moderne și inovative. În primele 24 de luni, inițiatorii proiectul estimează că vor atrage circa 100 de mici producători.

”Obiectivul principal al acestei inițiative este conectarea micilor meșteșugari locali cu oamenii care doresc să aibă parte de o experiență culinară inedită, în timp ce urmăresc să beneficieze de o alimentație sănătoasă. Fundația Open Fields, unicul asociat al Food Hub-ului Nord Natural, aparține sectorului ONG, iar profitul obținut va fi direcționat înspre proiecte caritabile și de dezvoltare comunitară”, a declarat Ovidiu Spînu, directorul fundației Open Fields.

Nord Natural Hub SRL a deschis un punct de lucru în Valea Putnei, în județul Suceava. Acolo, fiecare produs selectat trece printr-un proces de evaluare a calității și ajunge la clientul final purtând o marcă de calitate internă „produs recomandat de Nord Natural Hub”.

În etapa inițială, produsele selectate vor fi din Bucovina, din zone aflate la altitudini înalte, provenind dintr-un areal curat, nepoluat.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...