Nokian Tyres se pregătește de ieșirea de pe piața din Rusia

La 31 mai 2022, valoarea activelor nete ale companiei finlandeze în Rusia și Belarus se situa la aproximativ 400 milioane euro, luând în calcul deprecierile

Consiliul de administrație al Nokian Tyres a decis să inițieze ieșirea de pe piața rusă, deoarece „operațiunile companiei în această țară nu mai sunt posibile sau sustenabile”.

Astfel, pregătirile de ieșire vor începe imediat, iar compania va evalua opțiunile disponibile pentru acest demers. Procesul se va desfășura ținând cont atât de angajați, cât și de legislația locală.

În urma acestui proces, Nokian Tyres va înregistra, în al doilea trimestru al anului 2022, deprecieri de aproximativ 300 milioane de euro, aferente activelor rusești.

La 31 mai 2022, valoarea activelor nete ale Nokian Tyres în Rusia și Belarus se situa la aproximativ 400 milioane euro, luând în calcul deprecierile.

Pentru a asigura aprovizionarea cu produsele Nokian Tyres, compania a mărit și mai mult capacitatea fabricilor sale din Finlanda și SUA și a decis să investească într-un spațiu nou în Europa.

La începutul anului, companiei a anunțat stoparea investițiilor în unitatea din Rusia și a început transferul producției unor game selectate importante de produse din Rusia către celelalte fabrici.

Nokian Tyres operează în Federația Rusă din anul 2005. În 2021, aproximativ 80% dintre anvelopele pentru autoturisme ale companiei au fost produse acolo, iar în Rusia și Asia s-au înregistrat aproximativ 20% din vânzările nete ale grupului.

CITEȘTE ȘI: Nokian Tyres a început producția în fabrica din SUA

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...