Nokian Tyres a început lucrările de construcție a fabricii de anvelope din România

Se estimează că primele anvelope vor fi produse în a doua jumătate a anului 2024

Nokian Tyres a demarat construcția fabricii de anvelope pentru autoturisme de la Oradea. Producția de anvelope comerciale este programată să înceapă în 2025 și va deservi, cu precădere, clienții din Europa Centrală.

Valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ 650 milioane de euro, ceea ce o face una dintre cele mai mari investiții din România, din ultimii ani.

Nokian Tyres așteaptă decizia finală din partea Uniunii Europene cu privire la cererea sa de finanțare UE în valoare de aproximativ 100 milioane de euro, aprobată de Guvernul României mai devreme în acest an.

Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu potențial de extindere în viitor. Unitatea se va concentra pe producția de anvelope pentru autoturisme și SUV-uri cu dimensiuni mai mari.

Amplasamentul va include și o facilitate de distribuție pentru depozitarea și distribuția anvelopelor. Suprafața totală construită este de aproximativ 100.000 metri pătrați.

Numărul planificat de angajați ai fabricii din România este de aproximativ 500 de persoane. Nokian Tyres va face angajări atât pentru pozițiile de producție, cât și pentru cele de conducere.

Recrutările se vor accelera în 2024 și vor continua până când întreaga forță de muncă a fabricii va fi angajată și unitatea își va începe activitatea.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Jukka Moisio este noul Președinte și CEO Nokian Tyres

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...