Nokia, compania care a închiriat cele mai multe spaţii de birouri în ţară

Nokia a demarat în 2015 procesul de relocare a birourilor din Timişoara într-o singură locaţie, în cadrul noului parc de afaceri Bega Business Park dezvoltat de Bega Grup.

Procesul de relocare şi extindere s-a desfăşurat în mai multe etape de-a lungul anilor 2015-2017, ajungând în acest moment la o suprafaţă totală de peste 27.000 m2 închiriată de Nokia în cadrul Bega Business Park. Compania devine astfel cel mai mare ocupant de spaţii de birouri din afara Bucureştiului.

Nokia ocupă integral prima clădire a parcului de 15.700 m2, în curs de extindere cu încă 1.420 m2, şi a preînchiriat 10.230 m2 în a doua clădire a parcului care urmează să fie livrată în 2018, proces asistat de compania de consultanţă imobiliară Activ Property Services.

Bega Business Park este amplasat în zona centrală a municipiului Timişoara, la numai 500 de metri distanţă de centrul istoric. Locaţia şi caracteristicile moderne ale parcului au convins compania Nokia să deschidă birouri aici, extinse acum la peste 27.000 m2. Succesul reconvertirii primei clădiri a dus la demararea construcţiei unei clădiri noi de 14.000 m2, peste 70% din suprafaţă fiind deja preînchiriată de Nokia, spune Felicia Vasiu, managerul biroului din Timişoara al Activ Property Services.

Bega Business Park este unul dintre principalele proiecte de birouri aflate în derulare în Timişoara, urmând să includă o suprafaţă închiriabilă totală de 73.000 m2 la finalizare. Prima clădire a parcului de 15.700 m2 a fost livrată în 2015 prin convertirea unei foste hale în spaţii de birouri de clasa A. În prezent este în construcţie a doua clădire a parcului, având 7 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 14.000 m2, cu termen de finalizare prima parte a anului viitor. Parcul este prevazut să includă alte 3 clădiri similare celei aflate în construcţie.

Piaţa de birouri din Timişoara a înregistrat o activitate record în ultimul an, cu tranzacţii majore de închiriere însumând peste 45.000 m2. Cererea vine în special din partea companiilor de IT&C, care continuă să se extindă şi să-şi consolideze birourile în spaţii moderne. Cu un stoc existent având o suprafaţă închiriabilă de 185.000 m2, Timişoara este a 3-a piaţă de birouri ca mărime din România, după Bucureşti şi Cluj-Napoca.

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...