Noile mall-uri din Alba Iulia, Iași și Pitești nu se deschid nici anul acesta

Noile proiecte de centre comerciale Alba Iulia Mall, Argeș Mall Pitești și Mall Moldova Iași, deținute de Prime Kapital și MAS REI nu se vor deschide nici anul acesta.

Cel mai avansat dintre cele trei, Alba Iulia Mall, este deja în construcție, dar, conform unui raport MAS REI, se va deschide abia în septembrie 2023. Proiectul de 28.900 mp necesită o investiție de 47,2 milioane euro din care s-au cheltuit deja 17,6 milioane euro.

Alba Iulia Mall, accesibil direct din E81, va avea o zonă de magazine cu deschidere din parcare, food court și galerie comercială interioară. Ancora principală a viitorului centru comercial va fi primul hipermarket Carrefour din județul Alba.

Conform ziarului Unirea, lucrările la noul mall din Alba Iulia se află în prezent în plină desfășurare, iar primul nivel al acestuia este ridicat în proporție de 65%.

Proiectul de extindere a Mall Moldova Iași se află tot în faza de început a lucrărilor, deși au fost obținute toate aprobările și avizele necesare construcției. Faza a doua a centrului comercial va avea 53.700 mp și va necesita o investiție de 118,6 milioane euro.

Până acum au fost cheltuiți peste 21,1 milioane euro pentru acest proiect, a cărui deschidere este așteptată pentru luna mai 2024.

La Pitești, proiectul Argeș Mall cu o suprafață de 51.300 mp are toate avizele necesare și construcția poate începe. La finalizarea lucrărilor, în mai 2024, se așteaptă ca investiția să depășească 101,9 milioane euro.

CITEȘTE ȘI: Calvin Klein Jeans a deschis primul magazin din țară în București Mall

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...