Nodurile pescărești și pescuitul la crap – cum faci legături de cârlige rezistente?

Nu există pescuit fără noduri, iar asta o știu toți pescarii, fie ei amatori ori profesioniști. Indiferent de stilul practicat, un nod tot va trebui să fie făcut la un moment dat.

Și încă unul rezistent. Dar de unde începi și cu ce închei? Dacă pentru unii este deja floare la ureche să facă un nod care să reziste, pentru alții, însă, un nod pescăresc poate fi un cub rubik. Chiar cel mai dificil.

Și pentru că fiecare pește are nodurile lui, găsești mai jos trei lucruri pe care trebuie să le faci ca legăturile de cârlige să te ajute să prinzi cel mai mare crap.

Iată 3 principii importante în realizarea celor mai rezistente legături de cârlige!

Alegerea firelor potrivite 

Un nod rezistent nu va fi niciodată un nod făcut din fire subțiri, vechi și „șubrede”. Firele noi, de calitate superioară sau cele care nu au fost folosite atât de intens, sunt cu mult mai potrivite.

De unde știi că un fir nu va rezista? Este destul de ușor să verifici dacă un fir este vechi și să eviți să-l folosești. Trebuie să-i analizezi, în primul rând, culoarea. Dacă este schimbată, atunci, cel mai probabil, firul este afectat de Soare și se poate rupe foarte ușor.

Apoi, să-i verifici starea de degradare, mai ales în cazul celor care au fost folosite intens și în zone mai dificile, cum ar fi zonele cu copaci. Vei observa că unele dintre ele prezintă anumite exfolieri acolo unde au fost afectate.

Schimbările vor fi mult mai vizibile la firele subțiri, care cedează mai ușor cu trecea timpului. Așadar, verifică-le pe ele întâi. 

Alegerea nodurilor potrivite 

Așa cum spuneam la început, fiecare pește are nodurile lui. Ce înseamnă asta? Că în funcție de specie sunt mai potrivite unele noduri față de altele.

Spre exemplu, mergi la pescuit de crap. Ți-ai cumpărat deja de pe fishingmall.ro mulinete, lansete, cârlige pentru crap, role de fir și alte accesorii necesare, dar cum faci legăturile astfel încât să reziste? Prin noduri potrivite!

Pentru crap, Nodul fără nod, Nodul Palomar sau Nodul pentru cârligele cu paletă sunt alegerea pescarilor pentru legături de cârlige reușite.

Sunt ușor de realizat, ușor de învățat și foarte rezistente. De altfel, sunt printre primele pe care un pescar începător le experimentează. 

Strângerea nodurilor 

Pare o etapă obișnuită în întreg procesul, numai că, strângerea nodurilor este, poate, etapa care merită cea mai mare atenție. Indiferent de tipul lor, de materialele folosite sau de cât de bine arată, legăturile de cârlige trebuie să fie, în primul rând, strânse corect.

Un nod slab se va desface atunci când ai cea mai mare nevoie de el și, cu siguranță nu vrei să pierzi crapul când se află deja în cârlig.

Pe piață se găsesc, la momentul actual, diverse dispozitive care te pot ajuta să strângi nodurile. Încearcă-le! Îți vor face viața și pescuitul mult mai ușoare. 

Acestea fiind spuse, să fii pescar adevărat înseamnă să ai o superputere – să știi să faci noduri și legături de cârlige care să reziste și celor mai mari pești.

Ține cont de sfaturile de mai sus la următoarea partidă de pescuit și bucură-te de capturi pe cinste! Fir întins!

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...