NN a plătit 14 milioane lei pentru serviciile medicale necesare clienților

Prin Asigurarea de Sănătate NN, compania a plătit în total până acum peste 14 milioane lei direct către spitalul sau clinica din rețea unde s-au tratat clienţii sau către aceştia dacă au ales altă unitate medicală.

De la lansare, cei mai mulți clienți au beneficiat de Asigurarea de Sănătate NN pentru nașterea unui copil.

Alte motive frecvente au fost probleme de sănătate specifice femeilor, corectarea deviației de sept, fracturi sau intervenții chirurgicale pentru apendicită sau colecist.

Cheltuielile medicale acoperite au variat între 3.500 și 8.500 de lei, în funcție de caz.

În ceea ce priveşte spitalizările pentru care a fost folosită asigurarea, principalele cauze au fost enterovirozele și afecțiunile respiratorii, în special la copii, cu o valoare medie de 4.000 lei pentru cheltuielile necesare.

Cea mai complexă procedură decontată a fost o intervenție chirurgicală determinată de un diagnostic de cancer, cu cheltuieli de aproape 94.000 lei.

Totodată, pentru o intervenție chirurgicală care a presupus o perioadă mai lungă de spitalizare, de 19 zile, cheltuielile totale acoperite de asigurare au depășit 68.000 lei.

Cât costă Asigurarea de Sănătate NN

Cu o medie 5 lei pe zi, cei care optează pentru asigurarea de sănătate NN pot beneficia de 100.000 de lei pe an pentru tratamentele necesare.

Suma crește cu 20.000 de lei după fiecare an în care nu a fost nevoie de asigurare, până la maximum 200.000 de lei.

Costul asigurării depinde în principal de vârstă și nu crește de la un an la altul dacă apar probleme medicale pentru care a fost utilizată asigurarea.

În perioada 2016-2020, numărul românilor care au o asigurare de sănătate a crescut cu peste 60%, iar primele totale plătite de aceştia au ajuns la 451 milioane lei la finalul anului trecut.

NN Asigurări de Viaţă este al patrulea cel mai mare asigurator în funcție de primele brute subscrise în 2020 pentru asigurări de sănătate, cu o cotă de peste 10% din total.

Compania are în prezent peste 27.000 de beneficiari.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...