Niciun avion Blue Air nu mai zboară din România până în 12 septembrie

Trending

Operatorul aerian Blue Air a suspendat toate cursele interne şi externe până luni, 12 septembrie, după ce Ministerul Mediului a blocat conturile companiei.

Compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care a sistat toate zborurile cu plecare de pe aeroporturile din România.

Totuși, astăzi, toate zborurile planificate din afara țării către orice aeroport din România vor fi operate conform orarului publicat.

Conform Radio România, în această după-amiază au fost suspendate fără un anunț prealabil zborurile de la București-Otopeni spre Lyon, Atena, Dubrovnik, Cluj-Napoca, Oslo sau Porto. Situația este similară la Cluj-Napoca și Iași.

Este Blue Air „vânată” de statul român?

Blue Air acuză că blocarea conturilor bancare „a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de „nu mai cumpăra bilete Blue Air” propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al statului româm, respectiv președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC)”.

Acest lucru a dus la „pierderi de peste 5 milioane euro prin reducerea volumului de vânzări bilete și creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății de a achita sumele necesare operării zilnice în avans”.

Blue Air este o companie românească înființată în 2004 care operează zboruri de linie către peste 100 de destinații.

CITEȘTE ȘI: Blue Air a redevenit profitabil în cursul anului financiar 2019

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești