NEPI Rockcastle, emisiune de obligațiuni verzi de 500 milioane euro

Având o valoare de 500 milioane de euro, fondurile din obligațiunile verzi vor fi utilizate pentru refinanțarea portofoliului de clădiri sustenabile și finanțarea proiectelor de eficiență energetică ale grupului NEPI Rockcastle.

Oferta a fost supra-subscrisă de două ori, registrul de subscrieri ajungând la peste 1,1 miliarde de euro. Obligațiunile au o maturitate de 7 ani și un cupon fix anual de 3,375%.

Tranzacția a fost efectuată de către un consorțiu de bănci: ING Bank și Société Générale au avut rol de structurare a cadrului de finanțare verde și au fost, totodată, deținători comuni ai registrului de subscrieri alături de alte cinci bănci: Citibank, Deutsche Bank, HSBC, J.P. Morgan și Raiffeisen Bank International.

Emisiunea de obligațiuni verzi a companiei NEPI Rockcastle a fost încheiată cu succes în luna iulie 2020.

NEPI Rockcastle este cel mai mare proprietar de centre comerciale în România

Din portofoliul grupului NEPI Rockcastle în România, 12 centre comerciale (ex.: Promenada Mall București, Shopping City Galați) și trei spații de birouri (Floreasca Business Park, Victoriei Office și The Lakeview, situate în București) au primit calificarea BREEAM „Excellent”.

Șapte centre comerciale printre care Pitesti Retail Park sau Shopping City Sibiu și un spațiu de birouri (City Business Centre Timișoara) au fost certificate BREEAM „Very Good”.

Cadrul de finanțare verde lansat de NEPI Rockcastle se concentrează pe îmbunătățirea performanței de mediu a proprietăților grupului și dezvoltarea unor proiecte de eficiență energetică.

Acesta este aliniat standardelor internaționale aplicabile (ICMA Green Bond Priciples 2018 și LMA Green Loan Principles 2020).

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...