NEPI a cumpărat Shopping City Sibiu

NEPI a achiziţionat Shopping City Sibiu, România, de la Argo Group. Centrul comercial are o suprafaţă închiriabilă de 79.100 mp.

Acesta a fost deschis în noiembrie 2006, cu o suprafaţă închiriabilă iniţială de 41.000m2 cuprinzând un hypermarket Auchan şi galeria adiacentă, precum şi un magazin DIY, Leroy Merlin.

Shopping City Sibiu a fost extins ulterior prin adăugarea unui hypermarket Carrefour, branduri de modă şi sport, un mare magazin de mobilă şi electronice şi electrocasnice.

Sibiu are o populaţie de aproximativ 170.000 locuitori, şi este reşedinţa judetului Sibiu, care are peste 400.200 locuitori. Oraşul este un important centru cultural şi beneficiază de o infrastructură modernă, cu trei staţii de cale ferata şi un aeroport internaţional cu legături directe către mai multe ţări europene, precum şi către diverse destinaţii naţionale.

Shopping City Sibiu este primul, şi unicul, centru modern din Sibiu şi cel mai mare parc de retail din România, cu un mix variat de chiriaşi, ce domina piaţa de retail din regiune. Este situat pe ruta de legatură cu oraşul Brasov, la o distanţă de 8 minute de mers cu maşina de centrul oraşului.

Centrul comercial este ancorat de hypermarketurile Carrefour şi Auchan, iar printre chiriaşi se numără branduri internaţionale cum ar fi Adidas, Altex, Benvenuti, BSB, C&A, CCC, Coccodrillo, Decathlon, Deichmann, Diverta, dm, Douglas, Flanco, H&M, Hervis, Humanic, Kendra, Kenvelo, KFC, Lee Cooper, Marionnaud, New Yorker, Noriel, Orsay, Pepco, Salamander, Takko, Yves Rocher, având şi o gamă variată de magazine de mobilă şi DIY cum ar fi Jysk, Lems, Leroy Merlin, Mobexpert, Nobila Casa, şi Rovere Mobili.

Valoarea tranzactiei a fost de 100 milioane euro. Tranzacţia a fost finalizată la data de 24 iunie 2016. Data efectivă a achiziţiei pentru scopuri comerciale este 31 martie 2016.

NEPI a achiziționat și o participație minoritară în Mega Mall București

NEPI a concluzionat un acord pentru a achiziţiona participaţia de 30% în Mega Mall a grupului austriac Real4You. Grupul deţine momentan 70% din Mega Mall.

Mega Mall are o suprafaţă închiriabilă de 75.500m2 şi este cel mai mare proiect dezvoltat până acum de grupul NEPI. Acesta a fost deschis în mai 2015, şi încă de la deschidere s-a impus pe segmentul de retail din zona dens populată din estul Bucureștiului cu 600.000 de persoane care locuiesc la o distanţă de maxim 15 de minute de mers cu mașina.

Finalizarea tranzacţiei aşteaptă aprobarea Consiliului Concurenţei

- Publicitate -

4 din 5 români au returnat cel puțin o dată ambalajele reciclabile SGR

Potrivit unui studiu Kantar, 4 din 5 români intervievați au returnat cel puțin o dată ambalaje SGR, reprezentând o...

Peste 75% din faza a doua a ansamblului Nusco City a fost vândută

Nusco City, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Nordul Capitalei, a ajuns cu vânzările fazei a doua...