Muncă pentru produse la magazinul SocialXChange din Crângași

Un ghiozdan și două caiete pot fi procurate în schimbul unei ore de călcat rufe la Magazinul SocialXChange din Sectorul 6.

Peste 1.500 de rechizite se află în rafturile Magazinului SocialXChange așteptând să ajungă la micuții care au început deja școala sau grădinița. Cu ocazia începutului de an școlar, oamenii darnici s-au gândit la copiii mai puțin norocoși din Sectorul 6 și au donat o mulțime de rechizite.

Acuarele, creioane colorate, carioci, plastelină, caiete, blocuri de desen, rezerve de stilou, hârtie glasată, penare, ghiozdane, dar și cămăși albe sau albastre și pantaloni de școală, toate îi așteaptă pe copiii beneficiarilor harnici, care prestează ore de muncă în cadrul Magazinului SocialXChange, aflat în Calea Crângași nr. 3, Sector 6.

Beneficiarii care muncesc și acumulează puncte își pot alege, în funcție de necesități, rechizite sau hăinuțe pentru ca cei mici să poată începe noul an școlar bine pregătiți. Spre exemplu: un caiet studențesc valorează 1 punct (echivalentul a 2 lei), un set de acuarele valorează 2 puncte (4 lei), iar un ghiozdan poate fi achiziționat pentru 6 puncte (12 lei).

Beneficiarii pot presta diverse activități în funcție de abilități sau de starea de sănătate: pentru călcat rufe se primesc 8 puncte/oră, pentru săpat se primesc câte 10 puncte/oră, la sortat îmbrăcăminte — 6 puncte/oră, iar pentru încărcat/descărcat marfă, clienții beneficiari primesc 10 puncte/oră.

Persoanele cu venituri reduse, care sunt în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, pot primi alimente, haine, jucării, produse de igienă personală, rechizite, cărți și obiecte de mobilier, în schimbul muncii prestate.

Pentru fiecare oră de muncă, oamenii acumulează puncte cu care pot achiziționa produse din magazin. Deschis în martie 2015, SocialXChange a sprijinit până în prezent sute de oameni cu venituri modeste din comunitate.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...