Munca la distanță a crescut productivitatea, dar și cazurile de burnout

Pe de altă parte, încrederea angajaților în angajatori a scăzut, parțial din cauza burnout-ului, pentru că mulți nu au reușit să echilibreze viața personală cu volumul de muncă

Munca la distanță și cea hibridă au crescut productivitatea pe termen scurt pentru majoritatea companiilor la nivel global.

Pe de altă parte, încrederea angajaților în angajatori a scăzut, parțial din cauza burnout-ului, pentru că mulți nu au reușit să echilibreze viața personală cu volumul de muncă.

Aproape 60% dintre respondenții unui studiu PwC au declarat că organizația lor a avut rezultate mai bune față de obiectivele stabilite în ultimele 12 luni.

La polul opus, doar 4% au avut performanțe semnificativ mai slabe.

Mai mult, trei sferturi (74%) dintre respondenți nu cred că oamenii pot gestiona eficient volumul de muncă și timpul personal.

Epidemie de burnout

Raportul notează că burnout-ul a devenit în sine o epidemie, fiind recunoscută oficial ca boală de către Organizația Mondială a Sănătății.

Angajații obosiți și anxioși își dau demisia de la locurile de muncă în număr record în întreaga lume.

Numai în SUA, 20 de milioane de oameni și-au părăsit locurile de muncă în perioada aprilie – august 2021, potrivit Biroului de Statistică a Muncii.

În Marea Britanie, Biroul pentru Statistică Națională a raportat peste 1 milion de locuri de muncă vacante în august 2021.

- Publicitate -

Ultimele

TypeLess, un startup care ajută companiile să reducă timpul petrecut cu extragerea și managementul datelor

Startup-ul TypeLess optimizează procesele repetitive de introducere de date, extrage informațiile relevante din documente și le pune la dispoziția...