Moșia Chindia, prima fermă din România cu animale „crescute prin pășunare”

Tenorul Vlad Miriță și antreprenorul Dan Cîrstea lansează Moșia Chindia, prima fermă din România unde mai multe specii de animale sunt „crescute prin pășunare”.

Ferma are în plan ca, în următorii 10 ani, să contribuie pentru ca un milion de familii să aibă acces la carne provenită de la animale crescute prin pășunare.

Fondatorii Moșia Chindia doresc să ajute încă alți 100 de fermieri să adopte cu succes sistemul de „creștere prin pășunare” a animalelor.

Porci, curcani, găini, rațe și alte păsări de curte cresc pe pășune lângă Târgoviște, pe o suprafață de peste 3 hectare, în condiții unice în România.

Animalele au acces permanent la iarbă, la lumină naturală, resimt schimbările de temperatură firești ale mediului, își caută singure hrana diversificată și pot zburda liber.

În sistemul de „creștere prin pășunare”, animalele se dezvoltă potrivit ciclului natural, care poate dura până la 10 luni pentru porci, fără stimulare artificială.

Produsele Moșia Chindia – carne de porc, pui și curcani (carcasă și piese) și produse din carne (cârnați, crenvurști, rulade etc.) pot fi procurate pe pagina de Facebook și în viitor și din magazinul online.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...