Mosanto extinde fabrica din Sinești, Ialomița

sursa foto: cimbria.ro
sursa foto: cimbria.ro

În această săptămână compania Monsanto inaugurează extinderea capacităților de producere și procesare în România și în alte trei locații aflate în Europa.

Creșterea capacităților de procesare ale companiei Monsanto în România, Ungaria și Turcia este parte a unei investiții de 500 de milioane de euro pe o perioadă de zece ani, ce include investiții viitoare în Franța, Ucraina și Rusia. Prin aceste investiții se va dubla capacitatea de multiplicare de semințe și se vor dezvolta parteneriate importante cu subcontractorii din întreaga Europa.

Evenimentele din această săptămână marchează prima jumătate a investițiilor din extinderea curentă și, totodată, reprezintă un pas important pentru stația Monsanto de procesare semințe de la Sinești, județul Ialomița.

“Noi investim continuu în agricultura românească. După 15 ani de multiplicare a semințelor, mai adăugăm încă un pilon important investiției noastre. Extinderea capacității de producere, în valoare de 32 milioane de dolari, ne va permite să însăcuim încă 1,6 milioane de unități de porumb (o unitate înseamnă un sac de 50.000 boabe porumb)” afirmă Ioan Moraru, Director de Producere și Procesare în România. “Astfel vom putea angaja încă 23 de persoane și mai mulți contractori temporari”, adăugă el.

Stația de procesare Monsanto contribuie substanțial la economia locală, inclusiv datorită exporturilor. “Prin extinderea capacităților de producție și procesare Monsanto, noi sprijinim țara noastră în a-și crește volumul de export semințe, aducând astfel o valoare semnificativă economiei locale”, spune Dl Moraru.

Extinderea Stației de Procesare subliniază încă o dată angajamentul Monsanto de a îmbunătății viața. “Toți colegii temporari locuiesc în apropierea stației Monsanto, astfel aceștia obțin venituri sigure pe perioada verii”, afirma Dl. Moraru.

În Europa, Monsanto are mai mult de 3000 de angajați în 70 de locații, la care se adaugă încă 1000 de angajați temporari.

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...