Monedele virtuale au scăzut puternic în weekend. Bitcoin și ETH au pierdut și 20%

Bitcoin și Ethereum au suferit o scădere fulgerătoare majoră în timpul weekend-ului, valorile criptomonedelor scăzând și cu aproximativ 20%.

Prețurile și-au revenit oarecum, dar ambele monede virtuale se tranzacționează în continuare cu mult sub nivelurile de dinaintea weekendului.

Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacționându-se în jurul pragului de 57.000 dolari, cu unele fluctuații pe parcursul săptămânii, dar nimic remarcabil.

Acest lucru s-a schimbat însă vineri, când a început să scadă vertiginos. BTC a scăzut până la un minim de 45.412 dolari în doar câteva ore, o prăbușire de aproape 20%.

Ethereum a început să scadă vineri de la aproximativ 4.600 dolari până la un minim de 3.652 dolari – o scădere de peste 20%.

De atunci, ambele criptoactive și-au recăpătat o oarecare stabilitate, iar prețurile au înregistrat o revenire modestă.

BTC se tranzacționează acum în jurul valorii de 47.900 dolari, în timp ce ETH se tranzacționează în jurul valorii de 4.000 dolari.

Și alte criptomonede au căzut

„Valul” scăderilor de preț a lovit întreaga industrie a criptomonedelor, cu valori care depășesc în anumite cazuri și 16%.

De exemplu, Cardano se tranzacționează acum cu 4,77% mai puțin, DogeCoin cu -4,32%, Litecoin cu -5,91%, iar Uniswap cu -6,42%.

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...