Monedele tradiționale ar putea fi înlocuite în următorii 5-10 ani

Activele digitale ar putea înlocui monedele tradiționale în cinci-zece ani, cred 76% dintre liderii de business, arată studiul .

Această viziune este împărtășită și de trei sferturi dintre liderii din domeniul serviciilor financiare, care consideră că era banilor fizici se apropie de final.

Interesant este că 73% dintre participanții la studiu se tem că organizațiile vor pierde avantajul competitiv dacă nu reușesc să adopte tehnologii blockchain și active digitale.

În ciuda acestor provocări, 80% dintre respondenți sunt optimiști cu privire la viitoarele oportunități de generare de venituri prin tehnologia blockchain.

Șase din zece respondenți (63%) identifică barierele legate de reglementare ca fiind unele dintre cele mai mari provocări în folosirea bunurilor digitale.

Pe de altă parte, 71% dintre respondenți indicând securitatea cibernetică drept unul dintre cele mai mari obstacole.

În plus, studiul evidențiază faptul că utilizarea activelor digitale este o modalitate bună de a simplifica plățile, un proces care în prezent este foarte fragmentat și complex.

Astfel, 42% dintre respondenți afirmă că noile opțiuni de plată vor juca un rol foarte important în domeniul activelor digitale din cadrul organizațiilor lor.

CITEȘTE ȘI: Deloitte lansează aplicația SmarTax pentru raportarea impozitului pe profit

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...