Monedele tradiționale ar putea fi înlocuite în următorii 5-10 ani

Activele digitale ar putea înlocui monedele tradiționale în cinci-zece ani, cred 76% dintre liderii de business, arată studiul Deloitte Global Blockchain.

Această viziune este împărtășită și de trei sferturi dintre liderii din domeniul serviciilor financiare, care consideră că era banilor fizici se apropie de final.

Interesant este că 73% dintre participanții la studiu se tem că organizațiile vor pierde avantajul competitiv dacă nu reușesc să adopte tehnologii blockchain și active digitale.

În ciuda acestor provocări, 80% dintre respondenți sunt optimiști cu privire la viitoarele oportunități de generare de venituri prin tehnologia blockchain.

Șase din zece respondenți (63%) identifică barierele legate de reglementare ca fiind unele dintre cele mai mari provocări în folosirea bunurilor digitale.

Pe de altă parte, 71% dintre respondenți indicând securitatea cibernetică drept unul dintre cele mai mari obstacole.

În plus, studiul evidențiază faptul că utilizarea activelor digitale este o modalitate bună de a simplifica plățile, un proces care în prezent este foarte fragmentat și complex.

Astfel, 42% dintre respondenți afirmă că noile opțiuni de plată vor juca un rol foarte important în domeniul activelor digitale din cadrul organizațiilor lor.

CITEȘTE ȘI: Deloitte lansează aplicația SmarTax pentru raportarea impozitului pe profit

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...