MOL face primii pași în sectorul energiei solare

MOL anunţă planurile de a construi centrale electrice solare în trei dintre platformele sale industriale din Ungaria. Proiectul contribuie la îndeplinirea obiectivului strategic al grupului MOL de a-și extinde capacitatea industrială, sprijinind în același timp țintele globale de sustenabilitate ale companiei.

MOL are o îndelungată experiență în producerea de energie convențională. Cu toate acestea intenționează, ca parte a strategiei 2030, să se pregătească pentru perioada ce va urma epocii combustibililor fosili și să exploreze oportunitățile oferite de tehnologiile pentru energie alternativă.

Centralele electrice cu panouri fotovoltaice au fost concepute să funcționeze la o capacitate totală de 18.38 MWp, echivalentul nevoilor de consum a peste 9.000 de gospodării. Pe lângă satisfacerea parțială a necesarului energetic al propriilor operațiuni, proiectul oferă companiei MOL o ocazie excelentă de a dobândi expertiză în domeniul tehnologiilor solare, profitând de oportunitățile viitoare ale acestei piețe promițătoare.

Se estimează că electricitatea verde generată  prin unitățile solare va reduce anual cu 9.000 de tone cantitatea de emisii de dioxid de carbon eliberată în atmosferă. Acest fapt va contribui la îndeplinirea  țintelor de sustenabilitate ale companiei MOL de a reduce emisiile directe sau indirecte de gaze cu efect de seră, dar și la creșterea veniturilor din surse alternative de energie în conformitate cu strategia companiei “Dezvoltare Sustenabilă 2020”.

Această diversificare va contribui în continuare la îmbunătățirea performațelor remarcabile privind sustenabilitatea, pe măsură ce grupul MOL obține punctaje ridicate în clasamentele grupurilor de analiză în domeniul guvernanței sociale și de mediu (ESG), dar și ale agențiilor de rating, inclusiv Indicele de Sustenabilitate Dow Jones, MSCI, Sustainalytics și Bloomberg.

„Proiectul reflectă întocmai ambiția noastră de a deveni unul dintre inovatorii de marcă ai regiunii, așa cum s-a stabilit în strategia Grupului MOL 2030. Compania MOL recunoaște faptul că energia solară va juca un rol important în viitoarele sisteme energetice, prin urmare am început să ne construim capacitatea industrială prin explorarea acestui sector de activitate aflat în plină creștere. Centralele cu panouri fotovoltaice reprezintă o excelentă modalitate de a ne folosi de potențialul unor zone neamenajate de pe platformele noastre industriale, susținându-ne în același timp angajamentul de a ne reduce amprenta de carbon prin diminuarea emisiilor generate în urma operațiunilor noastre” – a declarat Sándor Fasimon, Director Exploatare al companiei MOL.

Se estimează că panourile solare vor fi construite până la finalul anului 2018. Centralele vor fi amplasate în apropierea a trei unități-cheie ale MOL: combinatul petrochimic din Tiszaújváros, rafinăria de pe Dunăre din Százhalombatta, precum și pe platforma din Füzesgyarmat, urmând a fi racordate la rețelele interne de distribuție de medie tensiune ale companiei MOL.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...