All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

vineri | 10 iulie | 2020

Modulab a dezvoltat un prototip de robot autonom de dezinfecție

Laboratorul de cercetare și dezvoltare Modulab din București a creat primul prototip funcțional de robot autonom de dezinfecție, fără contact, cu ajutorul radiației UV-C.  

Utilizarea radiațiilor UV-C în distrugerea agenților patogeni a fost dovedită anterior în multe studii, inclusiv în cele pentru combaterea noului coronavirus.

Specialiștii Modulab au adaptat o platformă robotică autonomă de transport pe care o aveau deja construită pentru depozite inteligente. Astfel, robotul inteligent poate evita obstacole fixe sau mobile și poate naviga orice suprafață complet autonom sau operat de la distanță.

- PUBLICITATE -

Echipat cu tuburi fluorescente UV-C cu flux ridicat, robotul poate distruge orice virusuri, bacterii și fungi, ca urmare a acțiunii radiațiilor ultraviolete asupra ADN-ului și ARN-ului acestora.

Prototipul creat este rezultatul demersului inițiat de echipa Modulab de a adapta proiectele pe care le are în derulare, în încercarea de a contribui la efortul global de a controla și opri epidemia de SARS-COV-2.

Împreună cu Agora Robotics, Modulab a dezvoltat o soluție completă de navigare robotică autonomă, integrată cu succes într-o platformă de curățenie industrială și într-una de transport pentru depozite.

Aceasta poate avea însă multiple aplicații – roboți de teleprezență, de monitorizare la distanță sau diferite servicii care implică deplasare autonomă.

- PUBLICITATE -