All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

duminică | 5 aprilie | 2020

Modulab a dezvoltat un prototip de robot autonom de dezinfecție

Laboratorul de cercetare și dezvoltare Modulab din București a creat primul prototip funcțional de robot autonom de dezinfecție, fără contact, cu ajutorul radiației UV-C.  

Utilizarea radiațiilor UV-C în distrugerea agenților patogeni a fost dovedită anterior în multe studii, inclusiv în cele pentru combaterea noului coronavirus.

- Publicitate -

Specialiștii Modulab au adaptat o platformă robotică autonomă de transport pe care o aveau deja construită pentru depozite inteligente. Astfel, robotul inteligent poate evita obstacole fixe sau mobile și poate naviga orice suprafață complet autonom sau operat de la distanță.

Echipat cu tuburi fluorescente UV-C cu flux ridicat, robotul poate distruge orice virusuri, bacterii și fungi, ca urmare a acțiunii radiațiilor ultraviolete asupra ADN-ului și ARN-ului acestora.

Prototipul creat este rezultatul demersului inițiat de echipa Modulab de a adapta proiectele pe care le are în derulare, în încercarea de a contribui la efortul global de a controla și opri epidemia de SARS-COV-2.

Împreună cu Agora Robotics, Modulab a dezvoltat o soluție completă de navigare robotică autonomă, integrată cu succes într-o platformă de curățenie industrială și într-una de transport pentru depozite.

Aceasta poate avea însă multiple aplicații – roboți de teleprezență, de monitorizare la distanță sau diferite servicii care implică deplasare autonomă.

- Publicitate -