Modulab a dezvoltat un prototip de robot autonom de dezinfecție

Laboratorul de cercetare și dezvoltare Modulab din București a creat primul prototip funcțional de robot autonom de dezinfecție, fără contact, cu ajutorul radiației UV-C.  

Utilizarea radiațiilor UV-C în distrugerea agenților patogeni a fost dovedită anterior în multe studii, inclusiv în cele pentru combaterea noului coronavirus.

Specialiștii Modulab au adaptat o platformă robotică autonomă de transport pe care o aveau deja construită pentru depozite inteligente. Astfel, robotul inteligent poate evita obstacole fixe sau mobile și poate naviga orice suprafață complet autonom sau operat de la distanță.

Echipat cu tuburi fluorescente UV-C cu flux ridicat, robotul poate distruge orice virusuri, bacterii și fungi, ca urmare a acțiunii radiațiilor ultraviolete asupra ADN-ului și ARN-ului acestora.

Prototipul creat este rezultatul demersului inițiat de echipa Modulab de a adapta proiectele pe care le are în derulare, în încercarea de a contribui la efortul global de a controla și opri epidemia de SARS-COV-2.

Împreună cu Agora Robotics, Modulab a dezvoltat o soluție completă de navigare robotică autonomă, integrată cu succes într-o platformă de curățenie industrială și într-una de transport pentru depozite.

Aceasta poate avea însă multiple aplicații – roboți de teleprezență, de monitorizare la distanță sau diferite servicii care implică deplasare autonomă.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...