Mobiler nou la Spitalul Judetean din Zalau

sursa foto: transilvania-tv.ro

Primele 75 de paturi noi au mobilat deja o parte din saloanele Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, iar pacienţii vor putea servi masa chiar în salon, scrie cotidianul Salajeanul.

Băi în fiecare salon, paturi şi noptiere noi, oxigen, aer comprimat, lămpi de veghe şi butoane de alarmă, asistente la căpătâiul fiecărui bolnav, prize ce funcţionează cu acumulatori, dar şi un nou mod de administrare a hranei pentru bolnavi sunt rezultatele reabilitării Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, dupa o investiţie de peste 42 de milioane de lei
Mobilier nou
Incepând din 4 iunie, pacienţii secţiei de Neurologie beneficiează deja de noile condiţii de spitalizare.

„Aşa cum am promis, am şi început mobilarea saloanelor. Din cele 115 paturi contractate într-o primă etapă de la un agent economic din Jibou, primele 75 au sosit deja”, a declarat managerul Laurenţiu Barna.

„Am comandat şi 126 de saltele noi, din care am primit 76, iar cei 50 de suporţi pentru perfuzii au sosit toţi”, a adăugat şeful celei mai mari unităţi sanitare din Sălaj.

Hrană direct la pat

„Fiecare pacient va primi hrana în  tăviţe, ce vor fi transportate cu un cărucior special. Noptierele sunt prevăzute cu un suport pe care se aşează tăviţa, iar porţionarea se face direct la bucătărie. Tăvile vor fi preluate şi duse apoi direct în bucătărie, unde există o instalaţie specială care le spală şi le dezinfectează”, a precizat preşedintele CJ, Tiberiu Marc.

Contractul cu multinaţionala care va suporta toate costurile legate de acest nou sistem a fost semnat deja, urmând ca în perioada imediat următoare să aibă loc achiziţia publică. „Imediat după finalizarea achiziţiei, această modalitate de distribuire a hranei va deveni operaţională şi funcţională în întreg Spitalul Judeţean. Însă nu doar tăvile care menţin caldă mâncarea fac parte din acest nou sistem de distribuire a hranei. „Avem cărucioare speciale pentru transportul tăvilor, dar şi instalaţii de porţionare şi spălare. Iar în perioada următoare vom moderniza şi bucătăria”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...