8 din 10 români cred în mitul că puiul din restaurantele KFC este congelat (80%), arată datele unei analize Kantar Insights, la cererea KFC.
În realitate, restaurantele KFC sunt aprovizionate cu pui proaspăt, furnizat de producători locali.
În același timp, 7 din 10 români sunt convinși că puiul de la KFC este importat din alte țări (70%).
Realitatea este că 75% din puiul folosit la KFC provine de la producători locali. Principalii furnizori de carne de pui sunt Agrisol Internațional, Agricola, Safir, Aaylexși Bona Avis.
Mai mult, 5 din 10 români consideră că la KFC mâncarea este gătită de mașinării, nu de bucătari (50%).
Totuși, fiecare locație KFC are bucătari proprii, cu atribuții diferite pentru fiecare etapă: marinare, asezonare cu mixul de făină și condimente, respectiv gătire
Un al mit crezut de români este că uleiul folosit de KFC este vechi. 5 din 10 români (în special tinerii) sunt convinși de acest lucru.
Compania spune că uleiul folosit în restaurantele KFC respectă toate standardele de calitate și este trecut printr-un sistem de filtrare automat.