Misavan și Quimicas Quimxel au investit 10 milioane euro într-o fabrică în județul Iași

Misavan, în parteneriat cu firma spaniolă Quimicas Quimxel SL, au inaugurat o nouă fabrică în urma unei investiții de 10 milioane de euro, susținută în mod egal de ambele companii.

Fabrica va produce detergenți profesionali și produse cosmetice de înaltă calitate, adaptate reglementărilor actuale cu privire la biodegrabilitate, sustenabilitate și angajament pentru o economie circulară.

Unitatea de producție are o capacitate anuală de 7.200 de tone/an pe ramura detergenți lichizi de uz casnic și industrial, respectiv 700 de tone/an pe ramura produse cosmetice.

Proiectul a fost demarat în 2022 și finalizat luna trecută. Fabrica de la Iași va fi un hub de producție pentru soluții concentrate destinate pietei interne și Europei de Est.

Fabrica Quimxel România, situată în parcul industrial Miroslava, se întinde pe un teren de 12.000 de metri pătrați, având o suprafață totală de peste 7.000 de metri pătrați.

Fabrica cuprinde atât spațiu de producție cât și zona de birouri și depozit de materii prime, inclusiv o platforma pentru stație subterană de neutralizare a apelor reziduale.

Înființată în anul 2000, la Iași, Misavan este unul dintre cei mai mari producători de articole de curățenie și unul dintre cei mai importanți furnizori de produse profesionale și soluții complete de curățenie pentru clienții profesionali și casnici.

În 2023, cifra de afaceri a companiei a fost de aproape 156 de milioane de lei, în creștere cu 9% față de anul anterior, realizată cu peste 350 de angajați la nivel național. Compania deține 12 depozite și flotă proprie de distribuție.

CITEȘTE ȘI: România, a cincea cea mai atractivă piaţă manufacturieră din Europa

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...