Ministrul Agriculturii, în vizită la Profi

La invitatia reprezentantilor PROFI, Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, mai multi producatori de legume si fructe si un mare numar de jurnalisti au vizitat platforma PROFI de legume si fructe din apropierea Bucurestiului pentru a cauta impreuna modalitati prin care produsele agricultorilor romani sa ajunga in mai mare masura in marile magazine.

“Atat cumparatorii, cat si noi ne dorim legume si fructe romanesti,” a declarat Calin Costinaș, director general adjunct al magazinelor PROFI.

“Din pacate, ele nu se prezinta in ambalaje standardizate, nu sunt calibrate si doar foarte rar sunt depozitate in conditii adecvate, ceea ce face ca, desi de buna calitate, sa nu poata concura ca pret cu cele din strainatate. O solutie ar fi ca producatorii sa se asocieze pentru a produce cantitatile dorite, la preturi si in conditii competitive.”

In cadrul aceluiasi eveniment, pentru a demonta afirmatiile privitoare la asa-zisele taxe descurajante impuse de retailul modern, PROFI s-a oferit sa isi deschida contabilitatea din domeniul legumelor si fructelor in fata unui expert MADR, astfel incat sa se vada care sunt adevaratele taxe si niveluri de profit.

“Se vehiculează că avem taxe foarte mari, care nu au contact cu realitatea si de aceea credem că această transparenţă nu poate fi decât benefică’, a adăugat Călin Costinaş.

Un alt punct atins in cursul vizitei de azi a fost cel al recentelor masuri economico financiare. “Eu nu pot să intru într-o competiţie cu cineva care face evaziune fiscală şi, plătind taxe, să aduc un produs la acelaşi nivel de preţ cu el,” a spus Calin Costinas.

“De aceea apreciez ca benefice măsurile luate de autorităţi pentru reducerea TVA şi fiscalizarea pieţelor. Retailul modern creeaza locuri de munca si o concurenta sanatoasa care reduce preturile pentru consumatori, in timp ce functioneaza cu o rata profitului de aproximativ 1%; de aceea ne dorim sa fim vazuti asa cum suntem, nici mai buni, nici mai rai.”

- Publicitate -

Românii au comandat cu livrare la locație peste 10.000 de burgeri pe zi în 2023

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate de români cu...

The first full autonomous PENNY store in the world is open in Bucharest

PENNY opened on May 29, 2024, in Bucharest, the first full autonomous store in its network, where articles are...