Ministerul Fondurilor Europene caută să închirieze sediu

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat în 25.05.2016, procedura de achiziție publică pentru servicii de închiriere a unui spațiu de birouri în care să funcționeze.

În acest moment, Ministerul Fondurilor Europene își are sediul în prezent pe Bd. Ion Mihalache, lângă Piața Victoriei, în baza unui contract de chirie care a expirat în luna decembrie 2015 și care a fost prelungit, prin act adițional, până la data de 30.06.2016.

Ministerul Fondurilor Europene estimează că, pentru 543 de persoane – care lucrează în sediul actual – sunt necesari aproximativ 6.000 mp utili. Prețul de închiriere poate merge până la 20.2 euro/ mp fără TVA, la care se adaugă un cost lunar estimativ de 3.6 euro pentru servicii de întreținere.

Ministerul Fondurilor Europene solicită dotarea cu mobilier, utilități și spații de parcare, în cadrul unui imobil sau unor imobile. Mai multe informații, aici.

Ministerul Fondurilor Europene, probleme cu sediul repartizat de Guvern

Pentru a nu mai sta în chirie, Guvernul i-a repartizat MFE un spațiu – suprafața totală a corpului B3 – în Palatul Parlamentului, printr-o hotărâre din 27 ianuarie 2016. Sediul este însă neutilizabil, din motive ce țin de degradarea fizică a clădirii, dar și de securitatea cu privire la siguranța la foc, igienă, sănătate, izolare termică ș.a.m.d.

Un raport de expertiză al lucrărilor de intervenție la Corpul B3 din Palatul Parlamentului, având ca beneficiar Ministerul Justiției, indică, printre altele, că:

– sunt necesare intervenții urgente la exteriorul clădirii, pentru a contracara acțiunile agenților agresivi (precipitații, acces păsări, vânt);

– este nevoie de intervenții la instalațiile interioare

– unele plafoane prezintă pericol de prăbușire

– stratul termoizolant al teraselor este compromis, existând numeroase zone inundate

– toate gurile de scurgere sunt înfundate.

În prezent, Universitatea Tehnică de Construcții București asigură serviciile de proiectare pentru reabilitarea Corpului B3 din Palatul Parlamentului. După această etapă, MFE va scoate la licitație execuția acestor lucrări, pentru transformarea în spațiu de birouri, estimând că lucrările se vor finaliza la sfârșitul anului 2017.

- Publicitate -

Ultimele

Românii plătesc cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de sărbători

Gospodăriile românești vor plăti mai puțin de 18 euro pentru mâncarea tradițională de Crăciun, cel mai mic cost dintre...