Ministerul Dezvoltarii va construi locuinte pentru medici

sursa foto: covasnamedia.ro

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și Ministerul Sănătății vor construi,  începând de anul viitor, 400 de locuințe pentru tinerii specialiști care lucrează în domeniul sănătății. Programul vizează, pentru început, șase orașe care au clinici universitare: 150 de locuințe în București și, respectiv, câte 50 în Craiova, Iași, Cluj, Târgu Mureș și Timișoara.

 

Protocolul între cele două instituții pentru colaborarea în acest scop a fost semnatde ministrul Eduard Hellvig și ministrul Raed Arafat. Obiectul protocolului îl constituie realizarea de locuințe pentru specialiștii din sănătate, în cadrul Programului de construcție a locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, implementat de Agenția Națională de Locuințe (ANL).

Programul rezolvă o problemă de foarte mare actualitate, pentru care unii medici rezidenți aleg să plece din țară. Lucrările vor începe în funcție de solicitările care vin de la Ministerul Sănătății. Noi, prin Agenția Națională de Locuințe, vom construi blocurile pe terenul pus la dispoziție de centrele respective, iar Ministerul Sănătății se va ocupa de repartizarea și administrarea lor”, a precizat ministrul dezvoltării regionale și turismului, Eduard HELLVIG.

Programul ANL este binevenit pentru tinerii noştri. Cu toate că numărul rezidenţilor este mult mai mare decât posibilităţile acestui program, este un pas care vine în sprijinul lor să locuiască acolo unde fac pregătirea, cu costuri minime. Lipsa locuinţelor este una dintre problemele majore cu care ne confruntăm. Mulţi medici cer transferul din unităţile unde sunt rezidenţi tocmai din aceste motive locative”, a declarat ministrul sănătăţii, dr. Raed ARAFAT.

Principalele prevederi ale protocolului se referă la obligațiile celor două ministere:

  • Ministerul Sănătății sau unitățile din subordine sunt cele care stabilesc ce terenuri au disponibile pentru construcţia de locuinţe şi le transferă ANL pentru a începe lucrările;
  • MDRT, prin ANL, bugetează subprogramul, contractează serviciile şi lucrările necesare, le monitorizează şi, la final, le predă unităţii sanitare care a pus la dispoziţie terenul.
  • Ulterior, Ministerul Sănătății sau unităţile sale asigură lucrările tehnico-edilitare, repartizează şi administrează locuinţele.

Programul ANL de construire a locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, în cadrul căruia se derulează protocolul semnat astăzi, a demarat în anul 2001. Până în prezent, peste 30.700 de unități locative au fost finalizate în cadrul acestui program.

 

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...