Microsoft lansează un program global de antreprenoriat social

Microsoft lansează un nou program global de antreprenoriat social, pentru a oferi startup-urilor acces la tehnologie, educație, clienți și granturi.

Întreprinderile sociale care vor face parte din programul global de antreprenoriat social vor beneficia de acces la tehnologii cloud gratuite oferite de Microsoft și până la 120.000 de dolari în credite Azure, împreună cu asistență tehnică și orientare din partea unor specialiști.

Programul este disponibil în 140 de țări. Criteriile calificării pentru program includ un sistem care măsoară impactul asupra unei provocări sociale sau ecologice importante, un produs sau serviciu stabilit care va beneficia de accesul la clienții enterprise și un angajament față de utilizarea etică și responsabilă a inteligenței artificiale.

O treime din startup-urile de la nivel global, concentrate pe binele social

Un raport din 2016 al Global Entrepreneur Monitor a constatat că o treime din startup-urile din întreaga lume erau concentrate pe binele social mai degrabă decât pe succesul comercial.

Antreprenoriatul social este mult mai mult decât un trend, transformându-se într-o mișcare globală, pe măsură ce tot mai mulți antreprenori găsesc modalități de a utiliza AI pentru noi abordări inovatoare în soluționarea problemelor cu care se confruntă lumea.

Startup-urile care creează noi afaceri, construite în jurul tehnologiilor puternice și concepute pentru a transforma lumea într-un loc mai bun, contribuie la misiunea de a soluționa problemele societății.

Aplicația care detectează holera

Un sistem bazat pe smartphone prin care poate fi detectată holera, dezvoltat de OmniVis, este deja testat în studii de teren din Bangladesh și din alte zone.

Peste 800 de dispozitive de eliminare a gunoiului implementate de Proiectul Seabin au colectat peste jumătate de milion de tone de gunoi marin, majoritatea fiind din material plastic,

Peste 10.000 de specialiști în domeniul datelor s-au înscris în platforma web Zindi, care a găzduit zeci de competiții ce au oferit soluții valoroase de inteligență artificială (AI) pentru companii, organizații non-profit și organizații guvernamentale din Africa și din întreaga lume.

- publicitate -