Microsoft caută să angajeze încă 500 de specialiști IT în România

Peste 350 de poziții sunt destinate specialiștilor în domeniul dezvoltării de software

Microsoft caută Ingineri Software, indiferent de nivelul de senioritate, care să proiecteze și să implementeze scenarii pentru diversele verticale ale companiei și ale clienților.

Aceste verticale includ o expunere la tehnologii atât de backend (C#, Java, C++/C), cât și de frontend (JavaScript, TypeScript, React). Compania vizează, de asemenea, Product Managers cu experiență în ciclul de viață al produselor software.

În prezent, sunt peste 1.800 de persoane care lucrează pentru Microsoft în România, dintre care peste 200 în cadrul Microsoft Development Center. Acesta a fost înființat în anul 2020 ca urmare a preluării companiei de servicii de inginerie și design de software Movial.

Noii angajați vor lucra la dezvoltarea Azure, Office 365, Teams și Surface, la accelerarea dezvoltării și adoptării de noi tehnologii (cloud, AI, ML) și la crearea de experiențe personalizate pentru clienți.

Aproape jumătate dintre absolvenții de facultate români au finalizat studii tehnice

În țara noastră, peste 43% din studenții din România sunt absolvenți ai unor facultăți tehnice, în condițiile în care media europeană este de 30%. În plus, anual, aproape 10.000 de specialiști în domeniul IT, inclusiv în platforme de tip Cloud, ies de pe băncile facultăților.

Cei peste 200.000 de dezvoltatori de software prezenți în România situează țara noastră pe locul 6 în lume din perspectiva numărului de profesioniști IT certificați pe cap de locuitor.

Suntem în fața unor țări precum SUA sau India, unde se află unele dintre cele mai importante centre de dezvoltare și inovare ale Microsoft.

Estimările indică faptul că, până în anul 2025, în România vor fi create peste 650.000 de locuri de muncă pe roluri tehnice / IT.

CITEȘTE ȘI: Microsoft lansează un program global de antreprenoriat social

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...