Metrorex evacuează toți chiriașii spațiilor comerciale din stațiile de metrou

Metrorex a constatat ca spatiile comerciale care activeaza in reteaua de metrou pun in pericol siguranta transportului subteran, cu afectarea directa a normelor de securitate la incendiu si evacuarea persoanelor in caz de urgenta.

In acest context, Metrorex a notificat firma care administreaza spatiile comerciale ca, in regim de urgenta, sa fie eliberate toate spatiile comerciale amplasate in incinta statiilor de metrou pana la data de 2 aprilie 2021.

Aceste spatii comerciale creeaza un mediu nefavorabil pentru publicul calator prin aglomerarea marfurilor in afara spatiului, supraaglomerarea cu marfuri combustibile, bauturi alcoolice si comercializarea produselor de patiserie.

Mai mult, compania anunta ca nu va ezita sa ia toate masurile ce se impun pentru a reda publicului calator conditii de transport civilizate, in siguranta si in conformitate cu standardele europene.

Sindicatul spune că spațiile comerciale respectă legislația

Reprezentanţii Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) susțin că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex.

Mai mult, 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

Conform sindicatului, contractul de asociere pe spaţiile comerciale şi situaţia spaţiilor fac obiectul unui proces aflat pe rolul instanţei de judecată.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...