Metro a instalat o microseră inteligentă în magazinul din Băneasa

METRO Cash & Carry, în colaborare cu Microgreens România, va aduce din luna octombrie, în magazinul METRO Băneasa, prima microseră inteligentă pentru creșterea ecologică a plantelor aromatice, cu scopul de pune la dispoziția clienților HoReCa ingrediente cât mai proaspete.

Microsera este o inovație în agricultura urbană și constă într-o grădină verticală indoor, automatizată, care susține creșterea simultană a 175 de ghivece de microplante, în numai două săptămâni. Plantele cresc într-un mediu controlat și sănătos, fără pesticide, ceea ce asigură păstrarea proprietăților nutritive și a nivelului ridicat de antioxidanți.

METRO cultivă și pune la dispoziția clienților pe rafturile din magazinul Băneasa cele mai uzuale plante aromatice folosite în bucătăriile restaurantelor: patrunjel, leuștean, busuioc, coriandru, mentă și altele.

Plantele sunt crescute până ajung la un gramaj de 30-40 g, în aproximativ două săptămâni, apoi sunt expuse direct pe rafturi spre vânzare. Producția este controlată prin intermediul unei aplicații care oferă informații specifice despre temperatură, umiditate sau luminozitate, ceea ce permite cultivarea plantelor în condiții optime. Astfel, microsera asigură un flux continuu de produse prospete pe rafturile retailerului cash & carry.

Microserele permit consevarea energiei (consum estimat la 730 Kwh/mp/an) și a apei (4 mc/mp/an), reducerea timpului de creștere și minimizarea nevoii de transport, în timp ce oferă plante de calitate superioară. 

„Ne dorim să punem la dispoziția clienților noștri produse proaspete, într-un mod cât mai accesibil, de aceea colaborăm cu Microgreens România de mai bine de doi ani. Am început prin producția agricolă în sere semi-automatizate, iar din luna octombrie a acestui an facem următorul pas în sustenabilitate, prin plasarea microserelor în magazinele METRO”, a declarat Ciprian Tănăsescu, Head of Fresh, Ultrafresh & Horeca Sales Team, METRO Cash & Carry România.

METRO planifică în următorul an exinderea numărului de microsere în alte cinci magazine din rețeaua cash&carry. Scopul acestei inițiative este de a crește disponibilitatea produse ultrafresh, de înaltă calitate pentru dezvoltarea afacerile locale.

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...