Metabeta atrage o primă investiție de jumătate de milion de euro

Metabeta, o platformă pentru gestionarea investițiilor în startup-uri, a primit o rundă seed de finanțare în valoare totală de 500.000 euro.

Runda de investiție a fost condusă de Neogen Capital și completată de alți 15 business angels.

Capitalul primit va fi folosit pentru dezvoltarea Metabeta într-un marketplace, unde potențiali investitori vor avea acces la o selecție de startup-uri recomandate în care pot investi.

Aceștia vor avea la dispoziție informații complete, precum și un sistem de scoring & matching și date în timp real despre posibilitățile cele mai bune de investiție din regiune.

Metabeta folosește un sistem hibrid de inteligență, prin integrarea de date complexe, dar și prin analiza realizată de către o echipă de specialiști, pentru a evalua și selecta cât mai bine startup-urile aflate într-o etapă incipientă de dezvoltare ce ajung parte să fie parte din platformă.

Astfel, startup-urile pot să își creeze un profil detaliat și să prezinte toate datele relevante de business în fața investitorilor.

Cu ajutorul tehnologiei folosite, investitorii pot să gestioneze mult mai eficient oportunitățile de investiții și să le evalueze pe baza unor date obiective, disponibile în timp real.

În prezent, Metabeta are peste 4.500 de utilizatori (startup-uri și investitori) și o echipă de 11 persoane.

În urma investiției, Neogen Capital deține 12% din acțiunile Metabeta, iar cei 15 business angels împart 8% dintre acțiuni.

Co-fondatorii companiei, Marius Ursache (57,2%) și Vlad Bodi (22,8%), rămân acționari majoritari.

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...