Merita sa apelezi la firmele de amanet auto?

Atunci cand ai nevoie de bani, prima optiune care iti vine in minte este creditarea bancara. Din pacate, obtinere unui credit nu este tocmai simpla, implicand foarte multa birocratie. Bancile solicita venituri cat se poate de clare, un dosar curat in biroul de credit si numeroase drumuri pentru semnarea actelor.

Daca nu iti permiti sa astepti sau pur si simplu nu indeplinesti conditiile pentru un credit bancar, firmele de amanet auto s-ar putea sa iti para mai atractive.

Ce este amanetul auto?

Procesul de amanetare auto implica o serie de pasi foarte simpli. Acestia pot fi rezumati dupa cum urmeaza:

  • Mergi cu masina si cu actele ei la casa de amanet;
  • Reprezentantii firmei de amanet evalueaza automobilul;
  • Primesti un imprumut conform evaluarii;
  • Pana in momentul in care returnezi imprumutul, masina ramane in custodia casei de amanet.

Merita sa apelezi la o astfel de solutie?

Exista situatii in care merita si situatii in care nu merita. In principiu, este o solutie optima atunci cand ai nevoie urgenta de bani, iar institutiile de creditare care ofera bani fara niciun gaj fizic refuza sa iti acorde acesti bani.

De regula, comisioanele solicitate de casele de amanet auto sunt ceva mai mari, insa nu exagerate. Daca respecti cu strictete contractul pe care il ai cu acestea, intreaga experienta va fi una pozitiva.

Daca, in schimb, intarzii cu returnarea banilor imprumutati, vor creste foarte mult costurile si intr-un final exista riscul sa pierzi masina.

Ce se intampla cu masina atunci cand este in amanet?

Absolut nimic. La casele de amanet de incredere aceasta sta intr-un garaj, foarte bine pazita, asteptandu-te sa o ridici. In anumite situatii ai inclusiv acces la camere video, in asa fel incat sa vezi tot timpul ceea ce se intampla cu automobilul tau.

Care sunt regulile pe care trebuie sa le respecti atunci cand apelezi la amanet auto? 

  1. Asigura-te ca stii toate conditiile pe care le impiune casa de amanet. Majoritatea caselor de amanet auto au toate conditiile afisate pe site, asadar, este bine sa le citesti cu foarte mare atentie;
  2. Calculeaza-ti foarte bine bugetul! Este important sa te asiguri ca ai de unde sa returnezi banii pe care i-ai imprumutat. In caz contrar, costul imprumutului poate sa creasca foarte mult;
  3. In cazul in care intarzii, comunica cu reprezentantii companiei. O comunicare deschisa poate sa rezolve extrem de multe lucruri;
  4. Asigura-te ca poti recupera masina inainte de termen, in cazul in care ai toti banii si vrei sa ii returnezi;
  5. Nu lasa masina la amanet pana nu semnezi un contract cu care sa fii de acord si nu stii cu exactitate toate costurile pe care trebuie sa le suporti.

Amanetarea auto este, asadar, o solutie optima, insa doar in situatia in care nu ai o alta varianta. Pentru urgente financiare poate fi cea mai buna solutie pe care o ai la indemana.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...