Mega Image sprijină 10 proiecte pentru comunitate

.
.

Fondul Mega Image pentru Comunitate si-a desemnat cei zece castigatori, in urma analizei a peste 100 de proiecte inscrise in concurs.

Printre ideile finantate se numara o competitie sportiva organizata de locuitorii cartierului Costeasca, un atelier de reparat biciclete pentru tinerii din zona Carol, un festival de teatru de apartament si sprijin pentru locuitorii din Ferentari sa isi rezolve singuri, impreuna, problemele comune din cartier. Fondul Mega Image pentru Comunitate este finantat de Delhaize Group si gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti.

Cele zece idei castigatoare surprind teme diferite, relevante pentru comunitatile din Bucuresti:

Jocurile Cartierului, Asociatia Corporeanima: inchide strada si reuneste comunitatea in cadrul unui eveniment sportiv dedicat copiilor din cartierul Costeasca, organizat chiar de locuitori.

Schimbarea incepe de la noi, Fundatia Policy Center for Roma and Minorities: aduce impreuna locuitorii de pe doua strazi din cartierul Ferentari, pentru a gasi problemele din comunitate si solutii concrete pentru acestea.

Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate, Asociatia Traslucid: invita locuitorii cartierului Berceni sa interactioneze pentru a descoperi identitatea istorica si culturala a acestui loc, dincolo de blocuri.

Impreuna imbratisam copiii cu autism, Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata-ATCA: sustine integrarea copiilor cu autism din Otopeni si Voluntari, aducandu-i impreuna cu alti copii de varsta lor.

HomeFest, Jean-Lorin Sterian: un festival de teatru de apartament ofera bucurestenilor ocazia de a deveni organizatori de evenimente culturale in propriile locuinte, in beneficiul vecinilor de bloc.

Invata-ma sa invat, Asociatia Desenam Viitorul Tau: ajuta bucurestenii sa constientizeze ca in blocul lor exista locuinte sociale pentru copii dezinstitutionalizati si ii incurajeaza sa se implice in viata lor.

Scoala de mecanica de biciclete pentru tineri, Bita Color: deschide prima scoala de mecanici pentru copiii si tinerii dezavantajati si ii ajuta sa devina mecanici, vopsitori sau curieri pe bicicleta.

Vreau sa fiu parte din comunitate!, Fundatia Motivation Romania: aduce impreuna copii cu dizabilitati institutionalizati si copii din familii obisnuite din Bragadiru prin intermediul sportului, al gatitului sau al atelierelor de creatie.

Istorie si traditie in Lacul Tei, Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei:redescopera istoria si traditia cartierului Lacul Tei, prin organizarea unei expozitii cu fotografii vechi din cartier, stranse chiar de la locuitori.

E timp pentru noi, SolidDar: contribuie la dezvoltarea unui centru comunitar pentru locuitorii din Otopeni.

Procesul de selectie a fost realizat de un juriu independent, format din persoane cu experienta in domenii legate de implicare sociala, CSR sau organizatii non-guvernamentale. Membrii juriului sunt: Adina Ionescu, Coordonator PR & Branding la MOL Romania, Andrei Bortun, CEO Millenium People & The Institute, Presedintele Fundatiei Gala Societatii Civile, Oana Preda, Director Executiv la Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe), Roxana Colisniuc, CSR Officer la ING Bank si Roxana Sofica, Coordonator programe ONG, Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC Romania).

Fondul Mega Image pentru Comunitate se adreseaza locuitorilor si organizatiilor bucurestene si ofera finantari in valoare totala de 100.000 lei, pentru 10 proiecte din Bucuresti si Ilfov care reactiveaza spiritul de comunitate al locuitorilor. La aceasta editie, mai mult de 100 de aplicatii s-au inscris pentru finantare. Pentru detalii, vizitati www.mega-image.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

Proiectul este dezvoltat de Fundatia Comunitara Bucuresti, cu sprijinul Asociatiei pentru Relatii Comunitare. Aceasta ofera consultanta in dezvoltarea conceptului si evaluare si pune la dispozitie propriul program online pentru inregistrarea aplicatiilor, Grant Wizard.

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde 296 magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (168),  Shop&Go (127), AB COOL FOOD (1). Parte din Delhaize Group, Mega Image isi propune sa ofere, in fiecare zi, servicii de calitate si o sortimentatie de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preturi accesibile. Pentru mai multe detalii, vizitati www.mega-image.ro.

Fundatia Comunitara Bucuresti investeste timpul, banii si energia bucurestenilor pentru a crea comunitati in care sa ne simtim ca acasa. Organizatia colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane particulare, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii impreuna in comunitati. Fundatia Comunitara Bucuresti s-a infiintat in 2011 si este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte unsprezece fundatii comunitare din tara. Pentru mai multe detalii, vizitatiwww.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

De 11 ani, Asociatia pentru Relatii Comunitare construieste impreuna cu cele mai bune organizatii, companii cu viziune si donatori individuali o lume in care problemele pot fi rezolvate prin mobilizarea resurselor private. Organizatia crede ca filantropia este o cale de crea schimbare sociala si dezvolta mecanisme care sa sustina orice persoana, organizatie sau companie sa se implice cu impact maxim. Pentru mai multe detalii, vizitati www.arcromania.ro.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...