Mega Image a impadurit 5 hectare

sursa foto: puterea.ro

Voluntarii „Plantam fapte bune in Romania”, cu sprijinul Mega Image, au desfasurat in luna noiembrie doua actiuni de impadurire in Breaza si Constanta, pe o suprafata de 5 hectare cu peste 13.000 puieti.

 

De-a lungul timpului, teritoriul ocupat de Romania a suferit de reducerea suprafetei impadurite (de la 75% in secolul I) predominant in scop de dezvoltare a agriculturii, ajungand in prezent la o suprafata impadurita de 26,79%. Mai mult, regiunile de Sud si Sud Est ale tarii sufera in acest moment de un fenomen vizibil de desertificare, lucru care duce si la o calitate redusa a solului pentru agricultura.

 

Actiunile de impadurire au vizat in mod direct prevenirea alunecarilor de teren, imbunatatirea calitatii solului, impiedicarea procesului de desertificare si compensarea amprentei de carbon.

 

Prima actiune a vizat orasul Breaza, in data de 10 noiembrie, unde au fost impadurite 3,5 ha de teren degradat care prezenta eroziuni si alunecari, acestea putand deveni periculoase pentru oras.

 

Cea de-a doua actiune s-a desfasurat pe 24 noiembrie cand s-a intervenit pe o suprafata de 1,5 hectare de teren degradat in comuna Vulturu, Constanta. Peste 600 de voluntari au participat la aceste actiuni, printre care peste 100 de angajati Mega Image, contribuind personal in reducerea amprentei de carbon, una dintre directiile principale de responsabilitate abordate de Mega Image.

 

“La inceputul acestui an am lansat platforma Fabrica pentru un viitor curat , prin care sustinem proiecte ce vor ajuta la reducerea efectului amprentei de carbon asupra mediului si care vor transforma in mai bine mediul inconjurator pentru comunitatile din care facem parte. Astfel, alaturi de alte actiuni concrete implementate in magazine, precum utilizarea de Energie Verde si Centrele pentru reciclare, sustinem si proiectul „Plantam fapte bune in Romania”. Cei peste 100 de colegi din Mega Image care au participat la plantarile de la Breaza si Vulturu sunt un exemplu de urmat primavara viitoare, cand vom continua impaduririle alaturi de echipa „Plantam fapte bune in Romania”, a spus Raluca Alexandrescu, manager marketing al Mega Image.

 

In competia lansata de Mega Image, „Plantam fapte bune in Romania” a castigat finantarea actiunilor de impadurire a aproape 21 ha, iar toamna aceasta fondurile au  fost utilizate pentru derularea actiunilor din localitatile Breaza (jud. Prahova – 3.5 ha) si Vulturu (jud. Constanta – 1.5 ha).

 

“In aceasta luna am avut alaturi de noi voluntari din toate mediile: scoli, companii, ONG-uri si institutii ale statului. Le multumim tuturor pentru indarjirea cu care au plantat pe terenuri dificile si au rezistat ore in sir in camp pe vreme potrivnica” a spus Liana Buzea, coordonator national al „Plantam fapte bune in Romania”.

 

Pentru actiunea din judetul Constanta, sustinatorii institutionali ai „Plantam fapte bune in Romania” sunt: Centrul pentru Resurse Civice, comuna Vulturu, Directia Silvica a judetului Constanta, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta, Gruparea mobila de jandarmi „Tomis”. Lor li se vor alatura cetateni din judetul Constanta, care inteleg ca voluntariatul pentru mediul inconjurator nu are granite.

 

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...