Mega Image finanţează cinci proiecte care vin în sprijinul comunităţilor

Mega Image şi Fundaţia Comunitară Bucureşti anunță cele cinci proiecte câștigătoare susținute cu 85.000 de lei, finanțarea medie per proiect fiind de 16.460 de lei.

Aflat la a patra ediție, „Fondul Mega Image pentru Comunitate” a încurajat locuitorii din București şi Ilfov să-și reactiveze spiritul de comunitate și dorința de a colabora în proiecte comune. Finanțările au fost acordate de către Mega Image organizațiilor non-profit, în urma unei selecții făcute de un juriu independent.

La această ediție, au fost date puncte în plus proiectelor care implică comunități geografice (bloc, scară, cartier); distribuția de mâncare către persoane dezavantajate sau activități care dezvoltă spiritul civic și integrarea socială a grupurilor vulnerabile.

Au fost înscrise 48 de proiecte dintre care trei proiecte au fost declarate neeligibile, iar restul de 45 au fost considerate elegibile și apoi jurizate. Proiectele selectate au trecut prin trei etape de selecție: preselecția proiectelor ce a avut la bază criterii de eligibilitate, selecția realizată în două valuri de către un juriu independent și interviuri cu aplicanții de pe lista scurtă aprobată de către juriu.

După aceste trei etape, s-au ales cinci proiecte câștigătoare ce urmează să se implementeze în anul 2017.

„Grădina din Curtea Școlii”

În două școli de cartier din București, elevi de la 6 până la 15 ani vor amenaja în curtea școlii o grădină de legume, o livadă ecologică, o sală de clasă în aer liber și un sistem de colectare a apei de ploaie. Asociația „România în Tranziție” oferă prin acest proiect soluții la probleme precum degradarea mediului înconjurător, scăderea activităţilor fizice la copii sau obezitatea. Proiectul este finanțat cu 17.000 lei.

„Cultivăm încrederea și acceptarea”

Timp de cinci luni, tinerii cu dizabilități ai Fundației „Motivation România” vor cultiva soiuri de legume într-o seră și pe terenul școlii din Bragadiru, alături de 50 de elevi de la școală. Proiectul a fost gândit pentru a crea contexte de muncă și de interacțiune socială între tinerii cu dizabilități intelectuale ai fundației și elevii școlii Bragadiru. Proiectul este finanțat cu 17.000 lei.

„Micii bucătari în Ferentari”

48 de copii din cartierul Ferentari, cu vârste între 7 și 12 ani, ce vin la activitățile Cluburilor de Educație Alternativă din Școlile 136 și 147, vor participa la o serie de ateliere de gătit împreună cu părinții lor. Policy Center for Roma and Minorities propune aceste activități pentru a răspândi noțiunea de alimentație sănătoasă, în zona de ghetou a cartierului Ferentari, unde cei mai mulți copii au obiceiuri nesănătoase cauzate de sărăcie, dar și de lipsa cunoștințelor de nutriție. Proiectul este finanțat cu 16.818 lei.

„MEGA Eroi în Acțiune – un colț de oraș”

Echipa Asociației ETC împreună cu 60 de copii instituționalizați vor face o listă a persoanelor vârstnice sau cu dizabilități, din jurul bisericii Olari. În fiecare săptămână, vor duce pachete de alimente și vor petrece timp cu ei. În paralel, un colț verde pentru copii și vârstnici va fi amenajat, implicând astfel grupurile vulnerabile în viața comunității. Proiectul este finanțat cu 14.540 lei.

„Grădinarul de balcon și arta compostului”

Asociația D’Avent continuă, cu acest proiect, inițiativa „Clubul grădinarilor de balcon”, în cadrul căruia locuitorii din cartierul Mihai Bravu au fost susținuți să creeze grădini mici în spații proprii. Echipa asociației organizează ateliere deschise despre plantare și întreținere, design de grădină, cum să faci compost acasă etc. Grădinăritul urban capătă astfel valoare prin întreținerea ecologică a grădinilor, revalorificarea deșeurilor alimentare, reducerea risipei alimentare. Proiectul este finanțat cu 16.945 lei.

„Fondul Mega Image pentru Comunitate” este finanțat de Mega Image și gestionat de către Fundația Comunitară București.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.