- Medlife Medical Park va fi construit lângă Spitalul MedLife Memorial.
- Acesta va avea la final 1000 paturi și va ocupa un număr de 8 clădiri în sistem pavilionar. Parcul va cuprinde două etape distincte de dezvoltare.
- În prima etapă vor fi amenajate o nouă hyperclinică, un centru de inovație și cercetare, săli de kinetoterapie și recuperare medicală, două restaurante, un centru de imagistică și radioterapie, farmacie, magazin alimentar bio.
- În a doua etapă, aflată în faza studiului de fezabilitate, se va construi Institutul Oncologic MedLife
MedLife anunță achiziția unei suprafețe de teren de 9.500 mp si a unor clădiri în suprafață construită de 5.000 mp, concomitent cu închirierea unei suprafete adiacente de teren de 2.500 mp, respectiv clădiri construite de 2.000 mp.
Suprafețele sunt adiacente cu spitalul MedLife Memorial situat pe Calea Griviței. Proiectul se va desfășura în 2 etape. În primă etapă, MedLife Medical Park va dispune de o suprafață construită totală de 19.000 mp ce va fi dată în exploatare în următoarele 18-24 de luni.
În a doua etapă, în termen de 3-5 ani, compania își propune să construiască Institutul Oncologic MedLife, urmând ca întregul proiect, MedLife Medical Park, sa ajungă la o suprafață construită totală de aproximativ 50.000 mp.
Potrivit reprezentanților MedLife, suprafețele de teren și PUZ-ul zonei permit construcția unor suprafețe de aproape trei ori mai mari de clădiri, dar compania dorește să aibă spații verzi generoase între clădirile cu diferite funcțiuni, respectiv între ambulatorii și spitale, pacienți cronici și acuți, adulți și copii. Proiectul agregat își propune ca, în plin oraș, pacienții să se simtă ca într-o oază de liniște, cu aer curat.
Prima etapă: O nouă hyperclinică / Radioterapie de ultimă generație
Prima etapă va avea o durată de 18-24 luni și implică dezvoltarea unei noi hyperclinici și a unui centru de radioterapie de ultimă generație care va veni cu câteva noutăți absolute pe piața serviciilor de radioterapie din România. Concomitent, se va extinde spitalul MedLife Memorial și va fi relocat și extins Centrul de fertilizare in vitro.
Adițional, compania are în plan inaugurarea unui centru de cercetare și pregătire medicală.
LifeScience va fi primul centru privat de cercetare dedicat exclusiv pentru pregătire și inovație în domeniul medicinei. Acesta va îngloba, pe lângă centrul de training și inovație, spații pentru studenți și tineri care doresc să își expună ideile inovatoare în domeniul medical, respectiv vor să inițieze un business în domeniul medical sau să găsească parteneri și finanțări pentru start-up-uri medicale.
Centrul va integra o expoziție muzeală a medicinei românești, fotografie și documente, primele echipamente și instrumentar de peste 100 de ani, precum si o biblioteca medicală. LifeScience va putea găzdui până la 300 de persoane în sălile de conferințe. Medicii, cadrele universitare si specialiștii în formare profesională medicală vor putea să își prezinte în cadrul centrului cazurile medicale, lucrările și inovațiile.
A doua etapă: Institutul Oncologic Medlife
În etapa a doua, compania intenționează să dezvolte de la zero un centru de mari dimensiuni dedicat zonei de oncologie, Institutul Oncologic MedLife.
Unitatea va fi amenajată pe o suprafață totală de aprox. 30.000 mp și va include oncologie medicală, specialități conexe zonei de oncologie, chimioterapie și chirurgie oncologică de excelență. Noua unitate urmează să fie dată în exploatare gradual, în următorii 3-5 ani, MedLife având deja în lucru un studiu de fezabilitate pentru construirea corpului de clădire.
Prima fază a proiectului va fi finanțată în special din surse proprii, provenite din cashflow-ul companiei.
În prezent se lucrează la studiul de fezabiltate pentru Institutul Oncologic MedLife urmând ca modul de finanțare, prin credite, emitere de acțiuni, bonduri sau o combinație a acestora, să fie decis în funcție de discuțiile cu acționarii si instituțiile finaciare partenere.