MedLife extinde MindCare, rețeaua de îngrijire a sănătății mintale

MedLife extinde la nivel național rețeaua de centre de excelență în psihiatrie și psihoterapie, Mindcare. Prezentă în București de peste 12 ani, rețeaua va avea unități noi la Constanța și Craiova.

Pe termen mediu, MedLife își propune să deschidă centre de excelență în psihiatrie și psihoterapie, MindCare, în peste 10 locații din întreaga țară, în funcție de cerere.

În România, nevoia de servicii de sănătate mintală este în creștere constantă. Datele arată că, în țara noastră, există, în medie, 12 medici psihiatri la suta de mii de locuitori, în timp ce media europeană este de 17.

Prevalența tulburărilor mintale și de comportament s-a dublat în ultimii 10 ani, ajungând de la aproximativ 1.566 de cazuri la 100.000 de persoane în 2012 la aproximativ 2.890 de cazuri la 100.000 de persoane în 2021.

România se află pe locul 58 în lume în ceea ce privește rata de suicid și pe locul 126 în ceea ce privește depresia, iar anxietatea, depresia și tulburările de comportament sunt printre principalele cauze de boală și suferință în rândul tinerilor.

Potrivit unor studii recente, aproximativ 22.000 de copii și tineri trăiesc cu un diagnostic de boală mentală în țară și aproape jumătate dintre adolescenții din România au avut cel puțin o dată gânduri de suicid.

CITEȘTE ȘI: Medlife va avea unități medicale și în Oltenia

- Publicitate -

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...