All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

luni | 30 noiembrie | 2020
0 C
București

MedLife a deschis la Cluj-Napoca al patrulea laborator RT-PCR

MedLife a pus în funcțiune un nou laborator Real Time PCR în vederea depistării infecției cu COVID-19. Cel de-al patrulea laborator este situat în Cluj-Napoca.

Acesta dispune de circuite de biosecuritate, spații succesive cu presiune negativă și echipamente speciale dedicate efectuării testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Laboratorul are circuite de acces izolate și fluxuri de procesare total separate de cele pentru restul probelor de laborator.

Potrivit reprezentanților companiei, laboratorul are capacitatea de procesare într-o primă etapă de cca 300 de teste pe zi, urmând să ajungă gradual la 500 de teste pe zi.

- PUBLICITATE -

Cele patru laboratoare, situate în București, Sfântu Gheorghe, Timișoara și Cluj-Napoca, au o capacitate de procesare a testelor de până la 2.200 de probe pe zi.

În ceea ce privește cererea de testare din segmentul corporate, peste 50% din companiile arondate au dorit efectuarea testelor RT-PCR pentru angajații lor.

În laboratoarele RT-PCR MedLife au fost prelucrate până în prezent peste 110.000 de probe, dintre care 58% în București, 22% în vestul țări și 20% în centrul țării.

- PUBLICITATE -