Medima Health a inaugurat șase clinici în primul an de activitate

Medima Health încheie primul an de activitate pe piața din România cu 6 clinici operaționale și investiții de peste 7 milioane euro.

Peste 14.700 de pacienți au trecut pragul celor două clinici din București și a unităților din Călărăşi şi Alba Iulia, precum şi celor două centre de diagnostic oncologic.

58% dintre pacienți au fost femei și 42% bărbați, categoriile dominante de vârstă fiind 50-70 de ani (44%) și 30-50 de ani (31%), urmate de persoanele de peste 70 de ani (17%).

Structura investigațiilor acordate a fost alcătuită în procent de 53% de examinările RMN, în timp ce scanările CT au ocupat o pondere  de 45%.

În topul zonelor cel mai frecvent investigate au fost coloana vertebrală, zona craniană, regiunea toraco-abdominală și genunchii.

În cadrul rețelei Medima, persoanele asigurate în sistemul public de sănătate au putut efectua, de asemenea, investigații de monitorizare decontate, în baza biletului de trimitere.

Din această categorie, majoritatea (84%) au fost pacienți oncologici, iar pe locul al doilea s-au aflat pacienții diagnosticați cu boli neurologice. 

Pentru anul viitor sunt planificate încă trei deschideri de clinici Medima, în București și în țară.

Către finalul anului 2022 este preconizată finalizarea construcției Centrului de Diagnostic Oncologic din Târgu-Mureş, cu o investiție de circa 5,5 milioane euro.

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...