All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

luni | 25 mai | 2020

Medicover reduce investițiile din 2020 pentru a nu afecta stabilitatea financiară

Centrul comercial Shopping Park Mediaș, de lângă Kaufland, se extinde

Centrul comercial Shopping Park Mediaș își mărește suprafața comercială la peste 16.900 mp și va deveni cel mai mare retail park din...
  • Medicover nu mai oferă dividende și a decis diminuarea investițiilor în contextul răspândirii Covid-19 și a extinderii nivelului restricțiilor publice.
  • Grupul dispune de fonduri de peste 200 de milioane de euro din linii de credit neutilizate.
  • Dată fiind reducerea investițiilor, grupul are suficientă lichiditate pentru a gestiona un scenariu de declin chiar mai lung decât cel prevăzut inițial.

Medicover se așteaptă ca la nivel internațional veniturile și profitul operațional din primul trimestru să rămână în linie cu așteptările inițiale. Pentru al doilea trimestru, compania estimează venituri similare celor din perioada echivalentă a anului anterior, însă un profit operațional mai mic, influențat de restricțiile publice.

În al treilea trimestru, grupul se așteaptă, însă, la o revenire treptată. Medicover a emis recent și o previziune privind evoluția pentru următorii trei ani, planurile nefiind afectate, ceea ce denotă o încredere în capacitatea de revenire și atingerea obiectivelor pe termen mediu.

- Publicitate -

Medicover a înregistrat anul trecut o creștere a veniturilor cu 25,7%, până la 844,4 milioane euro. Veniturile cumulate din România au crescut în 2019 cu 26,9% până la 119,1 milioane euro. Divizia de Servicii Medicale a avansat în România în 2019 cu 45% până la 59,6 milioane euro, în timp ce evoluția diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 12,9% până la 59,5 milioane euro.

- Publicitate -

ULTIMELE

Coronacriza a trimis gigantul american Hertz în faliment

Criza economică generată de noul coronavirus a mai făcut o „victimă”, compania americană Hertz, care a declarat falimentul la 102 de ani...