Medicover a achiziționat centrele medicale Academica București

clinica medicover timisoara
Clinica Medicover Timișoara

Medicover a finalizat procesul de achiziție a Centrului Medical Academica. Tranzacția consolidează prezența companiei în București, unde deține un spital, o maternitate și zece clinici.

Tranzacția prevede preluarea pachetului integral de acțiuni al celor două clinici Centrul Medical Academica din București, ambele localizate în zone rezidențiale premium precum Aviatorilor sau Pitar Moș.

„Ne bucurăm să anunțăm că rețeaua noastră continuă să se extindă și să evolueze pentru a oferi pacienților cele mai bune servicii medicale și pentru a fi mai aproape de aceștia lucrând la cele mai înalte standarde. Aceste două noi locații premium din București reprezintă un pas suplimentar în strategia de creștere a companiei de anul acesta. Prin această tranzacție ne consolidăm poziția pe piața de servicii medicale și de diagnostic”, declară Adrian Peake, General Manager, Medicover România.

Aceasta este a doua mare tranzacție semnată de Medicover în anul 2018 după ce compania a anunțat achiziția Spitalului Pelican, principalul furnizor de servicii medicale private din Oradea. Această tranzacție transformă Medicover în principalul furnizor de servicii medicale private din nord vestul României. Pelican deține un spital cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic și alte activități auxiliare.