Big Mac împlinește 50 de ani în 2018. Cu această ocazie, McDonald’s lansează la nivel global o colecție de monede în ediție limitată – MacCoins.
6.2 milioane de monede MacCoin vor fi distribuite în restaurantele McDonald’s din peste 50 de țări din întreaga lume, iar România este una dintre țările care s-au implicat în acest proiect la nivel global.
Monedele MacCoins vor fi împărțite fanilor Big Mac, în limita stocului, în cadrul a trei evenimente din București, Cluj și Constanța, dedicate aniversării de 50 de ani a burgerului Big Mac și prin câteva acțiuni-surpriză pe canalele de social media ale McDonald’s în România. În plus, clienții vor putea primi câte un MacCoin și în restaurante, în limita stocului disponibil, la cumpărarea unui meniu Big Mac.
„În ultimii 23 de ani am vândut peste 70 de milioane de burgeri Big Mac în România și, încă de la deschiderea primului restaurant McDonald’s în țara noastră, Big Mac este unul dintre cele mai populare produse din meniu. De aceea, suntem mândri să fim printre cele peste 50 de țări din toată lumea care au ocazia să marcheze aniversarea de 50 de ani Big Mac prin oferirea monedelor în ediție limitată MacCoins”, a declarat Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants Romania
Ce este Big Mac
Inventat în Uniontown, Pennsylvania, în 1967 de către Jim Delligatti, unul dintre cei primii francizați McDonald’s, Big Mac este vândut astăzi în peste 100 de țări.
În orice colț al lumii, fanii Big Mac recunosc celebrul burger cu două felii de carne de vită, pregătit cu un sos special, salată, brânză, castraveți murați și ceapă, toate așezate într-o chiflă cu semințe de susan, care și-a păstrat același gust inconfundabil din ziua în care a fost lansat.
Timp de 50 de ani, Big Mac a traversat globul și a devenit atât de omniprezent încât, în 1986, publicația britanică The Economist a lansat Indicele Big Mac, un ghid bazat pe teoria parității puterii de cumpărare. Practic, acesta compară prețul unui Big Mac în zeci de țări din întreaga lume. Cu timpul, indicele Big Mac a devenit un standard global, a fost inclus în mai multe manuale economice și a devenit subiectul a zeci de studii academice.