Măsuri pentru prevenirea incendiilor în Delta Văcărești

Ca urmare a incendiilor de vegetație care au avut loc zilele trecute în zona Lacului Văcărești, au fost dispuse o serie de măsuri care au ca scop prevenirea unor astfel de situații în viitor.

„Am cerut Poliției Locale a Municipiului București să monitorizeze în permanență ‘Parcul Natural Văcărești’ care a fost declarat de curând arie naturală protejată. Prioritatea noastră este în prezent atât protejarea acestui spațiu unic în București, dar și siguranța cetățenilor care locuiesc în apropierea Lacului Văcărești”, a declarat Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Astfel, Primăria Municipiului București, prin Poliția Locală a Municipiului București, a amplasat pe unul din cele mai înalte imobile din zonă o cameră video care permite monitorizarea întregii arii, astfel încât să poată fi identificate rapid eventualele focare de incendiu sau posibile fapte antisociale.

Totodată, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control, Salubritate și Serviciul Ordine și Liniște Publică, sprijiniți de unități din cadrul Patrulei Călare și de polițiștii locali ai Poliției Locale Sector 4, au efectuat, în zona Lacului Văcărești, acțiuni care au ca scop respectarea normelor de salubrizare și igienizare, precum și depistarea faptelor antisociale.

- Publicitate -

Apple devine primul brand din lume evaluat la un trilion de dolari

Apple marchează un moment istoric, devenind primul brand din lume de un trilion de dolari, potrivit clasamentului celor mai...

Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de...