Masterbuild a reabilitat refugiul Costila din Munții Bucegi

Masterbuild a reabilitat gratuit Refugiul Costila din muntii Bucegi (zona Busteni), una dintre cele mai indragite locatii de popas ale amatorilor de trasee montane si alpinism din Romania.

Masterbuild a reabilitat fatadele si acoperisul batranei locatii, care a fost de-a lungul vremii adapost pentru mii de montaniarzi romani si straini. Astfel, refugiul Costila se bucura de „haine noi” – o fatada izolata si rezistenta la intemperii realizata din panouri sandwich si un acoperis modern termo si hidro – izolat. Prin noua reabilitare, refugiul poate sa gazduiasca in continuare alte cateva generatii de turisti.

Proiectul a pornit de la o initiativa locala demarata de catre Alex Florescu, reprezentant al Clubului Alpin Roman si membru al comunitatii locale montane. Acest proiect a implicat intr-un final cateva zeci de voluntari care au contribuit de asemenea si la amenajarea interioara a refugiului, demonstrand astfel ca impreuna, orice initiativa odata demarata se poate transforma intr-un proiect de succes.

Istoria Refugiului Costila dateaza din anul 1938. Initial o constructie din lemn, realizata la intiativa lui Niculae Baticu (considerat parintele alpinismului romanesc) si a Clubului Alpin Roman, acesta a gazduit si prima scoala de alpinism din Romania. Refugiul se regaseste in Muntii Bucegi la o altitudine de 1.690 m si poate gazdui simultan 20-25 de persoane.

Refugiul Costila, inainte de reabilitare

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...