Mașina personală rămâne mijlocul de transport preferat al românilor

Aproape jumătate dintre români spun că pandemia le-a schimbat planurile cu privire la achiziționarea unui autovehicul

Mașina personală continuă să fie mijlocul de transport zilnic preferat de 40% dintre români, iar 63% spun că această preferință se va menține în următorii ani, reiese din studiul Deloitte 2022 Global Automotive Consumer Study.

În acest context, consumatorii din țara noastră sunt dispuși să plătească în plus pentru o mașină dotată cu diverse sisteme pentru creșterea siguranței (91%).

În top, urmează mașinile cu motorizare alternativă, electrică sau pe baterie (89%) și cu dispozitive pentru conectare (87%).

Însă, chiar dacă românii ar plăti mai mult pentru o mașină electrică decât pentru una cu motor cu combustie internă, 70% vor să plătească până în 100.000 lei pentru asta.

Ca modalitate de plată, românii încă preferă numerarul (55%), în timp ce doar patru din zece apelează la credit bancar sau la leasing pentru achiziția unei mașini.

De asemenea, aceștia rămân reticenți cu privire la achiziția unei mașini în mediul online, astfel că peste 80% optează pentru achiziția fizică.

Pandemia a schimbat planurile românilor în privința achiziției unei mașini

Aproape jumătate (44%) dintre românii care au participat la studiu au spus că în această perioadă și-au schimbat planurile cu privire la achiziționarea unui autovehicul.

Pentru 16%, schimbarea a constat în faptul că au decis să își cumpere o mașină personală, deși anterior nu intenționau, pentru a evita transportul public.

CITEȘTE ȘI: Înmatriculările de mașini noi au urcat cu 40% în primul trimestru al anului

- Publicitate -

Ultimele

HalfPrice ajunge la trei magazine în România, după deschiderea unității din București

Retailerul polonez HalfPrice a ajuns din această lună la trei unități pe plan local după ce a deschis cel...