Marea majoritate a românilor sunt pesimiști în legătură cu viitorul țării

Un procent de 24,8% dintre români cred că România se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 69,7% sunt pesimiști în legătură cu viitorul țării, arată un sondaj INSCOP Research la comanda News.ro.

În ianuarie 2024, 19,9% dintre români consideră că economia țării va avea în următoarea perioadă o evoluție pozitivă, iar 43,9% dintre respondenți sunt de părere că va avea în următoarea perioadă o evoluție negativă.

Un procent de 31,8% consideră că economia va stagna (față de 32,5% în septembrie 2023).  Procentul non-răspunsurilor este de 4,4% (față de 8,3% în septembrie 2023).

CITEȘTE ȘI: Patru din 10 români ar accepta să fie cărăuşi de bani

Votanții PSD, persoanele cu studii primare și persoanele cu venituri mari reprezintă categoriile de populație în rândul cărora se înregistrează procentele cele mai ridicate ale respondenților care cred că economia României va avea în următoarea perioadă o evoluție pozitivă.

La polul opus, votanții AUR, cei care au conturi pe Instagram și Tik Tok sunt categoriile de populație cele mai pesimiste în legătură cu evoluția din următoarea perioadă a economiei românești.

În ceea ce privește nivelul de trai, 56% sunt de părere că acesta va fi mai prost în 2024 față de anul trecut, iar 37,4% dintre respondenți cred că nivelul lor de trai anul acesta va fi mai bun decât cel de anul trecut.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...