Marea majoritate a românilor spun că au cheltuit bani pe produse de care nu aveau nevoie

7 din 10 români simt că au cheltuit bani pe produse de care nu aveau nevoie și aproape 4 din 10 respondenți au apelat cel puțin o dată la un credit pentru a cumpăra produse la preț redus, chiar dacă nu aveau nevoie de ele, arată un sondaj Provident.

Unii dintre ei au simțit că îndatorarea nu a fost o decizie inspirată, mai ales atunci când au făcut împrumuturi pentru achiziția unor produse electronice/IT (25%) sau pentru acoperirea unor cheltuieli legate de îmbunătățiri în locuințe care nu erau neapărat necesare (23,9%).

Mai mult, 4 din 10 români spun că regretă că nu și-au creat un fond de economii, iar 19% dintre respondenți consideră că au investit prea puțin în educația lor.

Românii dau bani cu împrumut apropiaților și apoi regretă

Un procent de 46% dintre respondenți au recunoscut că au oferit bani cu împrumut apropiaților, o decizie pe care au regretat-o ulterior pentru că nu și-au mai recuperat niciodată banii sau i-au primit cu întârziere.

De asemenea, pentru 27% dintre respondenți, datoriile au culminat cu deteriorarea definitivă a relației cu persoanele care au împrumutat banii de la ei.

CITEȘTE ȘI: OLX Group achiziționează brokerul de credite KIWI Finance

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...