Majoritatea românilor sunt mulţumiţi de starea lor de spirit, în ciuda pandemiei

Mulţumirea apare în principal în rândul părinților (70%) şi în rândul tinerilor profesionişti (61%), după cum arată studiul Reveal Marketing Research.

La polul opus, cei care se declară nemulţumiţi de starea lor de spirit sunt persoanele de peste 55 de ani (13%).

Totuși, mulţumirea legată de sectorul profesional este direct proporţională cu mulţumirea faţă de celelalte aspecte ale vieţii: relaţiile sociale – cu familia, prietenii şi partenerii de viaţă.

Astfel, la sfârșitul anului 2021, 7 din 10 români la nivel naţional se declarau mulţumiţi și foarte mulțumiți de relaţiile cu persoanele apropiate (familie, prieteni sau partener).

Pe de altă parte, doar 5% se declară nemulțumiți de aceste relații.

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani par să fie mai mulţumite de relaţiile cu familia şi prietenii (80%), comparativ cu tinerii cu vârsta cuprinsă între 24 și 34 de ani (62%).

De asemenea, activitatea profesională și echilibrul dintre viața personală și cea profesională sunt printre principalele motive de mulţumire pentru peste 50% din locuitorii din România.

Părinții se declară foarte mulţumiţi de relaţia de cuplu

În decursul anului 2021 satisfacţia faţă de relaţia cu partenerul/partenera, deşi pozitivă, a avut un nivel mai scăzut pe fondul unei stări de spirit nu tocmai bună a românilor.

Începând cu luna februarie a anului trecut, a înregistrat un nivel constant ridicat, apogeul fiind atins pe final de an cu un procent de 65%.

Cel mai mare grad de satisfacţie faţă de relaţia cu partenerul/partenera se întâlneşte la părinți (72%) și la persoanele cu vârsta cuprinsă între 24 și 34 de ani, cu un procent de 79%.

Ce aspecte își doresc românii să îmbunătățească pentru noul an?

7 din 10 români își doresc ca 2022 să fie un an mai bun din punct de vedere financiar, dar și să aibă grijă de sănătate.
 
Sănătatea s-a mutat pe poziția a doua a listei de priorități unde 52% dintre persoanele intervievate declară că au în vedere îmbunătățirea acesteia.

Petrecerea timpului liber (49%), starea fizică (47%) dar și relația de cuplu sunt alte direcții pe care românii vor să se concentreze.

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...