Majoritatea românilor sunt mulţumiţi de starea lor de spirit, în ciuda pandemiei

Mulţumirea apare în principal în rândul părinților (70%) şi în rândul tinerilor profesionişti (61%), după cum arată studiul Reveal Marketing Research.

La polul opus, cei care se declară nemulţumiţi de starea lor de spirit sunt persoanele de peste 55 de ani (13%).

Totuși, mulţumirea legată de sectorul profesional este direct proporţională cu mulţumirea faţă de celelalte aspecte ale vieţii: relaţiile sociale – cu familia, prietenii şi partenerii de viaţă.

Astfel, la sfârșitul anului 2021, 7 din 10 români la nivel naţional se declarau mulţumiţi și foarte mulțumiți de relaţiile cu persoanele apropiate (familie, prieteni sau partener).

Pe de altă parte, doar 5% se declară nemulțumiți de aceste relații.

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani par să fie mai mulţumite de relaţiile cu familia şi prietenii (80%), comparativ cu tinerii cu vârsta cuprinsă între 24 și 34 de ani (62%).

De asemenea, activitatea profesională și echilibrul dintre viața personală și cea profesională sunt printre principalele motive de mulţumire pentru peste 50% din locuitorii din România.

Părinții se declară foarte mulţumiţi de relaţia de cuplu

În decursul anului 2021 satisfacţia faţă de relaţia cu partenerul/partenera, deşi pozitivă, a avut un nivel mai scăzut pe fondul unei stări de spirit nu tocmai bună a românilor.

Începând cu luna februarie a anului trecut, a înregistrat un nivel constant ridicat, apogeul fiind atins pe final de an cu un procent de 65%.

Cel mai mare grad de satisfacţie faţă de relaţia cu partenerul/partenera se întâlneşte la părinți (72%) și la persoanele cu vârsta cuprinsă între 24 și 34 de ani, cu un procent de 79%.

Ce aspecte își doresc românii să îmbunătățească pentru noul an?

7 din 10 români își doresc ca 2022 să fie un an mai bun din punct de vedere financiar, dar și să aibă grijă de sănătate.
 
Sănătatea s-a mutat pe poziția a doua a listei de priorități unde 52% dintre persoanele intervievate declară că au în vedere îmbunătățirea acesteia.

Petrecerea timpului liber (49%), starea fizică (47%) dar și relația de cuplu sunt alte direcții pe care românii vor să se concentreze.

- Publicitate -

Ultimele

Cele mai multe tranzacții cu terenuri din București includ foste platforme industriale

În perioada iulie 2022 - iunie 2023, au fost tranzacționate în București și în zona limitrofă, terenuri cu o...